Η Αριάνα Γκράντε ισχυρίζεται πως η Forever 21 «έκλεψε» το όνομά της και κατέθεσε μήνυση

Η Αριάνα Γκράντε ισχυρίζεται πως η Forever 21 «έκλεψε» το όνομά της και κατέθεσε μήνυση
epa06627405 Performer Ariana Grande sings ‘Be Alright’ at the March For Our Lives in Washington, DC, USA, 24 March 2018. March For Our Lives student activists demand that their lives and safety become a priority, and an end to gun violence and mass shootings in our schools EPA/JIM LO SCALZO
Νομική μάχη ξέσπασε μεταξύ της τραγουδίστριας και του γίγαντα της λιανικής πώλησης ρούχων.

Η τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε ζητά αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από την Forever 21, ισχυριζόμενη πως η εταιρεία «έκλεψε το όνομά της» για να προωθήσει τα είδη ένδυσης και περιποίησης της.

Ακόμη, δήλωσε πως η εταιρεία δημοσίευσε τουλάχιστον 30 “μη εξουσιοδοτημένες” εικόνες και βίντεο τα οποία άφηναν να εννοηθεί  ότι η καλλιτέχνης είχε εγκρίνει την εταιρεία.

Επίσης, όπως ανέφερε, προσέλαβε ένα μοντέλο με «αξιοσημείωτη» ομοιότητα με την κ. Grande για μερικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μήνυση έρχεται μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών σχετικά με μια κοινή εκστρατεία μάρκετινγκ.

Η κ. Grande δήλωσε ότι η εταιρεία, η οποία έχει καταστήματα σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, την προσέγγισε το 2018.

Ωστόσο, είπε ότι οι συνομιλίες διακόπηκαν καθώς «τα ποσά που η Forever 21 προσφέρθηκε να πληρώσει για το δικαίωμα χρήσης του ονόματος και της ομοιότητας της κ. Grande ήταν ανεπαρκή για έναν καλλιτέχνη του βεληνεκούς της».

«Αντί να πληρώσουν για αυτό το δικαίωμα όπως απαιτεί ο νόμος, οι κατηγορούμενοι απλά το έκλεψαν», ανέφερε στην καταγγελία, η οποία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Η «παραπλανητική καμπάνια» έλαβε χώρα κυρίως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2019, πριν από την κυκλοφορία του δίσκου της κας Grande, «Thank U, Next», σύμφωνα με την δικογραφία.

Το Forever 21 αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της αγωγής.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Η Forever 21 προετοιμάζεται για ενδεχόμενη κατάθεση πτώχευσης, καθώς η ρευστότητα της εταιρείας λιγοστεύει ολοένα και περισσότερο και οι επιλογές για μια πιθανή ανάκαμψη γίνονται ολοένα και λιγότερες, σύμφωνα με τα άτομα που έχουν γνώση των σχεδίων της εταιρείας.