Οι αριθμοί που μαρτυρούν ότι η Apple είναι μοναδική

Οι αριθμοί που μαρτυρούν ότι η Apple είναι μοναδική
epa06305958 An Apple employee looks out the window of the Apple Store onto people in line to purchase the new iPhone X in Boston, Massachusetts, USA, 03 November 2017. Apple's new iPhone X goes on sale in more than 55 countries and territories on 03 November. EPA/CJ GUNTHER

Να γιατί οι αναλυτές εκτοξεύουν την αξία της εταιρείας σε περισσότερο από 1 τρισ. δολάρια. Φρενίτιδα για το iPhone X.

Η Apple δημοσίευσε ένα ακόμα πετυχημένο τρίμηνο. Και αυτό το δείχνουν οι παρακάτω αριθμοί:

12%. Με αυτό τον ρυθμό ανάπτυξης αναπτύσσεται η εταιρεία από τρίμηνο σε τρίμηνο. Μόνο για το τελευταίο, οι πωλήσεις έφτασαν τα 52,6 δισ. δολάρια (άνοδος 12% σε σύγκριση με τα 46.9 δισ. δολάρια τον περασμένο χρόνο την ίδια περίοδο).

19%. Κέρδη 10,7 δισ. Δολάρια μόνο σε ένα τρίμηνο….Ρυθμός αύξησης της τάξης του 19%.

1 τρισ. δολάρια. Τόσο αναμένεται να φτάσει η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, που έχει ήδη αγγίξει τα 900 δισ. δολάρια. Η μετοχή της ενισχύεται σχεδόν κατά 4% προσυνεδριακά οδεύοντας σε αύξηση σχεδόν 30 δισ. δολ. στην κεφαλαιοποίησή της η οποία τοποθετείται σήμερα στα 868 δισ. δολάρια. Η Apple προβλέπει επίσης ένα ισχυρό δ’ τρίμηνο ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων, το οποίο θα περιλαμβάνει το πολυαναμενόμενο iPhone X που άρχισε να πωλείται από σήμερα, 3 Νοεμβρίου. «Το iPhone X θα οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων iPhone της Apple κατά 20% και σε ισχυρά έσοδα και κέρδη το 2018», σημειώνει στο Reuters η Katy Huberty αναλύτρια της Morgan Stanley.

210. εκατ. Ο αριθμός των συνδρομητών που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της. Και αυτό είναι μια μεγάλη κατηγορία από μόνη της.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι η αγορά των iPads, Macs και του Apple Watch μεγαλώνουν τότε η εταιρεία μόνο τα καλύτερα μπορεί να περιμένει.

Συγκεκριμένα:

iPhone: 46.7 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με τα 45.5 εκατομμύρια τον περασμένο χρόνο την ίδια περίοδο άνοδος 3%

iPads: 10.3 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με τα 9.3 εκατομμύρια συσκευές τον περασμένο χρόνο την ίδια περίοδο άνοδος 11%

Macs: 5.4 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με 4.8 εκατομμύρια συσκευές τον περασμένο χρόνο την ίδια περίοδο άνοδος 10%

O CEO της Apple, Τιμ Κουκ ανέφερε: “Είμαστε χαρούμενοι με την αναφορά αυτή – ένα πάρα πολύ δυνατό τελείωμα για τα οικονομικά τρίμηνα του 2017 μιας και σημειώσαμε ένα 4ο οικονομικό τρίμηνο ρεκόρ με αύξηση και άνοδο σε όλες τις κατηγορίες μας ενώ αυτό το τρίμηνο ήταν παράλληλα και το καλύτερο για τις υπηρεσίες μας. Με τα φανταστικά νέα προϊόντα μας που συμπεριλαμβάνουν τα iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3, Apple TV 4K και με την έλευση του iPhone X δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι και ικανοποιημένοι μπαίνοντας στην εορταστική περίοδο.”

Όσο για το iPhone X, το πιο ακριβό κινητό στην ιστορία της, ουρές ήδη σχηματίζονται για την αγορά του.
Το “iPhone X” που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο διαθέτει σχεδιασμό από γυαλί και αλουμίνιο με μια οθόνη Super Retina HD 5,8 ιντσών με HDR και True Tone, έχει την δυνατότητα να φορτίζει ασύρματα και είναι ανθεκτικό στο νερό και στη σκόνη.

Η προηγμένη αναγνώριση προσώπου ξεκλειδώνει με ασφάλεια το κινητό με μία μόνο ματιά, ενώ η κορυφαία ισχύς του A11 Bionic επιτρέπει εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας σε παιχνίδια και apps.

Το νέο smartphone της Apple, στην Ελλάδα, διατίθεται στην έκδοση των 64 GB στα 1.199 ευρώ και στην έκδοση των 256 GB στα 1.399 ευρώ για όσους το είχαν προπαραγγείλει.