Η ασιατική εταιρεία μεταφορών YANG MING επιλέγει τον Πειραιά

Η ασιατική εταιρεία μεταφορών YANG MING επιλέγει τον Πειραιά

Η εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν θα χρησιμοποιεί τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά.

Την προβλήτα του λιμανιού του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά PCT S.A (cosco) επέλεξε να χρησιμοποιεί ως σταθμό μεταφόρτωσης για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας η εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών YANG MING, με έδρα την Ταϊβάν.

Ήδη πλοίο της εταιρείας το «YANG MING WISH» με 14.000 teu (μονάδα μέτρησης των κοντέινερ) αφίχθη σήμερα στην προβλήτα της PCT S.A και θα είναι το πρώτο από τα 15 συνολικά πλοία αυτής της χωρητικότητας που θα ενισχύσουν το ρόλο της εταιρείας στις γραμμές της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο της Arkas της Hellas, Aurette, για την εξυπηρέτηση του τοπικού φορτίου, θα υπάρχουν από το μήνα αυτό τέσσερις αφιξο-αναχωρήσεις ανά εβδομάδα προς τα σημαντικότερα λιμάνια της Άπω Ανατολής και δύο αφιξο-αναχωρήσεις προς τα μεγαλύτερα λιμάνια της Β. Ευρώπης.

Στα τέλη Μαΐου, μικρότερα πλοία της Yang Ming Lines θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς της Β. Ελλάδος, αλλά και περιοχών των Βαλκανίων.

Στην εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις της PCT S.A. για τη συμφωνία αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Arkas Holding, Lucien Arkas, ο πρόεδρος της Yang Ming Ευρώπης κ. Yeh και ο πρόεδρος της ΣΕΠ captain Fu.

Οι συζητήσεις για την έλευση της εταιρείας στον Πειραιά κράτησαν δύο χρόνια και είχαν την ευτυχή κατάληξη, καθώς άλλη μία εταιρεία με μεγάλη δυναμική στο χώρο του transshipment εμπιστεύτηκε τις εγκαταστάσεις της PCT S.A.