Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία γιορτάζει μαζί με τους παραγωγούς κριθαριού

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία γιορτάζει μαζί με τους παραγωγούς κριθαριού
Photo:

Διανύοντας 700 χιλιόμετρα σε όλη τη χώρα, όχημα της εταιρείας παραβρέθηκε στις εργασίες του θερισμού.

Από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με όχημα μία κινούμενη καντίνα, διένυσε μία διαδρομή συνολικά 700 χιλιομέτρων για να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της σε όλη την Ελλάδα, για τη δέσμευσή τους στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ξεκινώντας από την Αθήνα και με στάσεις στη Λιβαδειά, τον Αλμυρό, την Επανομή και την Ξάνθη, η εταιρεία γιόρτασε τον θερισμό του κριθαριού μαζί με τους παραγωγούς και τους προσέφερε ένα ευχάριστο μεσημεριανό διάλειμμα με φαγητό, παγωμένη μπύρα, πολλές μικρές εκπλήξεις και δώρα.

Η φετινή είναι η όγδοη κατά σειρά χρονιά για το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μέσω του οποίου, η εταιρεία συνεχίζει να καλύπτει εξ ολοκλήρου– εδώ και δύο χρόνια– τις ανάγκες της από ελληνικό κριθάρι για τις 12 μπύρες που παράγει στην Ελλάδα, από τον τόπο μας για τον τόπο μας. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από το 2008, χρονιά που ξεκίνησε το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, η εταιρεία έχει προμηθευτεί 237.000 τόνους βυνοποιήσιμου ελληνικού κριθαριού, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία ίση με 40 εκατ. ευρώ στους Έλληνες αγρότες και έχει συνεισφέρει στη δημιουργία 830 θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα. Σήμερα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 2.000 παραγωγοί από 19 νομούς. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λειτουργούν στη χώρα πέντε πειραματικοί αγροί για τη δοκιμή αποδοτικότερων ποικιλιών κριθαριού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης Μηνά, δήλωσε: «Το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού αποτελεί για όλους εμάς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία δέσμευση, αλλά και στρατηγική προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα που πετύχαμε από την έναρξη του προγράμματος, πριν από οκτώ χρόνια, δικαιώνουν τις προσπάθειές μας, αλλά και αποδεικνύουν στην πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι παράγουμε αξία για την ελληνική οικονομία και τον τόπο μας, σε συνεργασία με την πρωτογενή παραγωγή και την πανεπιστημιακή έρευνα».