Η ατζέντα Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον

Η ατζέντα Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον

Κρίσιμης σημασίας συναντήσεις θα έχει ο Έλληνας Υπουργός στην Ουάσινγκτον. 

Στην Ουάσινγκτον θα βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Οι συναντήσεις που θα έχει ο κ. Βαρουφάκης κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικές για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Στις 14:30 (τοπική ώρα), ο Έλληνας Υπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της», στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνει το Ινστιτούτο Brookings. Ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να αναφερθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, στις προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και στην οικονομική ανάκαμψη και στα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ της χώρας, των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίς. Στο συνέδριο αυτό, θα συμμετάσχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

Στις 16.15 (τοπική ώρα), ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παραστεί σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπου αναμένεται να έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Την Παρασκευή, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου και τον Υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.