Η Audi ανακαλεί πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα

Η Audi ανακαλεί πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα
Photo:

Τι να κάνετε αν το αυτοκίνητό σας έχει την εν λόγω προβληματική αντλία.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi ανακαλεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα λόγω ελαττωματικών ηλεκτρικών αντλιών ψύξης, οι οποίες έχουν μπορεί να υπερθερμανθούν και να προκαλέσουν μέχρι και πυρκαγιά.

Η ανάκληση αφορά περίπου 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα Audi και SUV και περιλαμβάνει τα: A4 (2013-2016), A5 (2013-2017), A6 (2012-2015) και Q5 SUV (2013-2017, σύμφωνα με αναφορές του Associated Press.

Όλα τα οχήματα της Audi που επηρεάστηκαν είναι εξοπλισμένα με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2 λίτρων. Η Audi αναφέρει ότι οι αντλίες ψυκτικού μέσου είναι ευαίσθητες στην υγρασία, ικανές να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα ή μπλοκάρισμα από υπολείμματα του συστήματος ψύξης, σύμφωνα με τα κυβερνητικά έγγραφα που έλαβε το AP.

Η Audi είπε στο AP ότι υπήρξαν αναφορές για πυρκαγιές, αλλά δεν διευκρίνισαν τις λεπτομέρειες των επεισοδίων. Η εταιρεία, που ανήκει στην Volkswagen, δεν απάντησε αμέσως στο αμερικανικό Fortune σε ερωτήσεις σχετικά με το εν λόγω περιστατικό.

Εάν πιστεύετε ότι το όχημά σας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που έχουν επηρεαστεί, η εταιρεία δήλωσε ότι στις αντιπροσωπείες της μπορεί να γίνει δωρεάν αντικατάσταση των αντλιών με μια νέα έκδοση του τρέχοντος μοντέλου έως ότου μια επανασχεδιασμένη αντλία είναι διαθέσιμη τον Νοέμβριο.

Η Audi προσπάθησε να αντιμετωπίσει το μηχανικό πρόβλημα και πέρυσι, με μια αναβάθμιση του λογισμικού, αλλά τελικά οδηγήθηκε στην ανάκληση των προϊόντων, αφού τα προβλήματα της αντλίας ψύξης συνέχισαν να υπάρχουν, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Αρχή Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας των Η.Π.Α.

Η Audi είναι έτοιμη να στείλει επιστολές υπενθύμισης σε άτομα με ελαττωματικές αντλίες έως τις 11 Ιουνίου. Αλλά εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή πιστεύετε ότι το αυτοκίνητό σας έχει την εν λόγω προβληματική αντλία, μπορείτε να καλέσετε τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Audi ή να επικοινωνήσετε με κάποια από τις αντιπροσωπείες της.