Η αξία της Zoom «εκτοξεύθηκε» κατά 250% μετά τον κορωνοϊό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το λογισμικό της Zoom γνώρισε μια άνευ προηγουμένου αύξηση στη χρήση. Μάλιστα πλησιάζει την τιμή της μετοχής της Goldman Sachs.

του Rey Mashayekhi

Η μετοχή της Zoom ήταν από τους κορυφαίους κερδισμένους του δείκτη Nasdaq τη Δευτέρα, καθώς η αγορά άρχισε να βάζει στην άκρη τις ευρύτερες οικονομικές ανησυχίες και να ανακάμπτει από τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας. Η τιμή της μετοχής της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης αυξήθηκε κατά 9% σε μια ημέρα, πολύ μπροστά από τους άλλους κορυφαίους κερδισμένους του δείκτη Nasdaq, όπως η Tesla (+6%) και η Electronic Arts (+3,7%). Και στις συναλλαγές πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης την Τρίτη αυξήθηκε κατά επιπλέον 1,7%.

Με ένα μεγάλο μέρος του αμερικανικού εργατικού δυναμικού να διανύει τώρα τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα εργασίας από το σπίτι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, το λογισμικό της Zoom γνώρισε μια άνευ προηγουμένου αύξηση στη χρήση. Αυτό ήταν ιδιαίτερα καλό για την εταιρεία οικονομικά. Στην πιο πρόσφατη τριμηνιαία αναφορά κερδών νωρίτερα αυτό το μήνα, η Zoom ανέφερε αύξηση σχεδόν 170% στα έσοδα σε ετήσια βάση, εν μέσω της συνεχούς εισροής νέων πελατών.

Έτσι, η μετοχή της εταιρείας συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επιτυχίες της Wall Street φέτος. Έχοντας ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση του 2020 χαμηλότερα από τα 69 δολάρια ανά μετοχή, η τιμή της μετοχής της Zoom έκλεισε μόλις πάνω από τα 239 δολάρια ανά μετοχή τη Δευτέρα – ένα άλμα 248% από τις αρχές του έτους. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται πλέον στα 67 δισ. δολάρια. Όπως σημείωσε στο Twitter ο Michael Batnick, ο συμπαρουσιαστής του podcast Animal Spirits, η μετοχή της Zoom βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνη της Goldman Sachs σε αξία.

Αλλά αυτή η υπεραπόδοση έχει ένα τίμημα. Δεν είναι τυχαίο ότι το ράλι της τιμής της μετοχής της Zoom τη Δευτέρα ήρθε εν μέσω περισσότερων ειδήσεων για αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σε περιοχές των ΗΠΑ, καθώς και ένα νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα που ανάγκασε το Πεκίνο να επιβάλει νέα μέτρα lockdown.

Με το τέλος της πανδημίας να μην είναι ακόμη ορατό, φαίνεται ότι η αγορά προετοιμάζεται για μια παρατεταμένη κατάσταση «νέας καθημερινότητας» που ορισμένες εταιρείες είναι καλύτερα προετοιμασμένες να διαχειριστούν σε σχέση με άλλες. Αυτό μπορεί να σημαίνει κακά νέα για τους περισσότερους από εμάς, αλλά για εταιρείες όπως η Zoom αναδεικνύεται σε μια ευκαιρία.

Σχετικά άρθρα