Η Barbie «αλλάζει» αφεντικό

Η Barbie «αλλάζει» αφεντικό

H  Mattel ονόμασε νέο μόνιμο Διευθύνων Σύμβουλο, μετά την αποχώρηση του Bryan Stockton.

Για τα «καλά» θα κάτσει στη θέση του CEO της Mattel ο Christopher Sinclair, ο οποίος προσωρινά κάλυπτε τα καθήκοντα του πρώην CEO Bryan Stockton που αποχώρησε τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας παιχνιδιών, ο Sinclair υπέγραψε με την εταιρεία συμβόλαιο αορίστου χρόνου.

«Είμαστε ευτυχείς που με τη συγκατάθεσή του θα γίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος και θα συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας προσωπικά. Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή των αλλαγών που απαιτούνται για να έρθει η Mattel και πάλι στο προσκήνιο», δήλωσε ο Michael J. Dolan , ανεξάρτητος σύμβουλος και επικεφαλής της Mattel.

Πολλοί ήταν οι επικριτές της εταιρείας που την κατηγόρησαν πως δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με τις τελευταίες τάσεις στον τομέα των παιχνιδιών. Για να «γυρίσει» την κατάσταση αυτή – απαιτείτε ταχύτητα. Ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, η Mattel θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, καθώς τα περισσότερα απ’ τα περιζήτητα παιχνίδια σχετίζονται με τα blockbuster ταινιών, όπως The Avengers και το Star Wars.

Τη στιγμή, λοιπόν, που οι αντίπαλες εταιρείες έχουν την άδεια για τα παιχνίδια αυτά, η Mattel βλέπει τις πωλήσεις απ’ τα εικονικά προϊόντα της (Barbie και τη προσχολική σειρά της Fisher-Price) να μειώνονται διαρκώς.

Η τιμή των μετοχών της έχει «γλιστρήσει» επηρεασμένη απ’ τις κακές πωλήσεις και δεδομένου πως η εταιρεία δε θεωρείται πλέον η πιο «πολύτιμη» εταιρεία παιχνιδιών. Μέσα απ’ τον «αγώνα» αυτό, η Hasbro «βγήκε» νικήτρια, βλέποντας τη κεφαλαιοποίηση της να αυξάνεται παρά τη μείωση στις πωλήσεις (ύψους 1,5 δις δολάρια).

O Sinclair ήταν από τους λίγους εσωτερικούς υποψηφίους, ο οποίος σύμφωνα με τους αναλυτές θα μπορούσε να πάρει την κορυφαία αυτή θέση. Δύο πιθανοί διάδοχοι ήταν συν- πρόεδροι Richard Dickson και Tim Kilpin,, οι οποίοι είχαν πλέον εκτεταμένα καθήκοντα.