Η Barilla προχωρά σε χρηματοδότηση έρευνας για θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Η Barilla προχωρά σε χρηματοδότηση έρευνας για θεραπεία κατά του κορωνοϊού
Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στην προηγούμενη δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ (2,19 εκατ. δολάρια),που είχε πραγματοποιήσει η γνωστή εταιρεία ζυμαρικών τον περασμένο μήνα σε φορείς υγείας στην Ιταλία για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Η οικογένεια Barilla, ιδιοκτήτρια της ομώνυμης εταιρείας παρασκευής ζυμαρικών, έκανε δωρεά 500.000 δολαρίων στην αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση The Cure Alliance για να χρηματοδοτήσει έρευνα σχετικά με μια θεραπεία της COVID-19 βασισμένη σε βλαστοκύτταρα, ανακοίνωσε σήμερα ο επιχειρηματικός όμιλος.

Η κλινική δοκιμή για τη θεραπεία, που αναπτύσσει διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Ιταλό καθηγητή Καμίλο Ρικόρντι, έχει εγκριθεί ήδη από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ανακοίνωσε η Barilla.

Κλινική δοκιμή σε δείγμα 24 ασθενών θα διεξαχθεί στο Μαϊάμι για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, που έχει στόχο να εμποδίσει τη δημιουργία φλεγμονής στους πνεύμονες η οποία παρατηρείται στα σοβαρά κρούσματα της Covid-19.

Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στην προηγούμενη δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ (2,19 εκατ. δολάρια),που είχε πραγματοποιήσει η γνωστή εταιρεία ζυμαρικών τον περασμένο μήνα σε φορείς υγείας στην Ιταλία για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου έχει την έδρα της η Barilla.