Η Bayer προτείνει συμφωνία «μαμουθ» 8 δισ. δολαρίων για τις κατηγορίες περί πρόκλησης καρκίνου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η είδηση αυτή «εκτόξευσε» κατά 11% την μετοχή της. – Διαψεύδει την είδηση ο μεσολαβητής.

Άλμα έως 11% κατέγραψε η μετοχή της Bayer νωρίτερα σήμερα, ύστερα από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η γερμανική εταιρία πρότεινε να καταβάλει 8 δισ. δολάρια για τον διακανονισμό περισσότερων από 18.000 αγωγών στην υπόθεση του ζιζανιοκτόνου Roundup. Στις 11:13 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της κατέγραψε άνοδο 8,7% στα 68,5 ευρώ και οδεύει προς την καλύτερη ημερήσια επίδοσή της εδώ και μία δεκαετία.

Διαψεύδει την είδηση ο μεσολαβητής

Η Bayer AG δεν έχει προτείνει να καταβάλει 8 δισεκατομμύρια δολάρια για τον διακανονισμό όλων των αγωγών που έχουν γίνει στις ΗΠΑ σχετικά με το ζιζανιοκτόνο Roundup, ανέφερε σήμερα σε email ο μεσολαβητής Κεν Φάινμπεργκ.

«Η δήλωση αυτή αποτελεί καθαρή φαντασία», δήλωσε ο Φάινμπεργκ. «Οι αποζημιώσεις δεν έχουν καν συζητηθεί στις παγκόσμιες συνομιλίες μεσολάβησης».

Η Bayer απέκτησε το Roundup και άλλα παρασιτοκτόνα που βασίζονται στη γλυφοσάτη με την ύψους 63 δισεκ. δολαρίων εξαγορά της Monsanto πέρυσι. Αντιμετωπίζει πολλές δικαστικές προσφυγές σχετικά με τον κίνδυνο καρκίνου που φέρεται ότι δημιουργεί η χρήση του Roundup.