Η BayWa r.e. Solar Trade επενδύει σε νέες πράσινες εγκαταστάσεις

Η BayWa r.e. Solar Trade επενδύει σε νέες πράσινες εγκαταστάσεις
H BayWa r.e. we r.e.think energy είναι παγκόσμια ηγέτιδα στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, την παροχή υπηρεσιών, τη διανομή φωτοβολταϊκού εξοπλισμού και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας.

Η BayWa r.e. Solar Trade, ο κορυφαίος διανομέας φωτοβολταϊκού εξοπλισμού στην Ευρώπη, επεκτείνει τις εγκαταστάσεις στην έδρα της στο Tübingen με δύο νέα κτίρια. Ο βουλευτής της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Daniel Lede Abal, ο δήμαρχος του Tübingen, Boris Palmer, και η Claudia Kleinert, τηλεπαρουσιάστρια, παραβρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων. Μαζί τους ήταν οι Günter Haug, Frank Jessel και Alexander Schütt από την BayWa r.e.

Τα νέα κτίρια διαθέτουν χώρους γραφείων, logistics και αποθήκες στην περιοχή του Tübingen. Επιπλέον, περίπου 100 νέες θέσεις εργασίας ενισχύουν άμεσα τη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας. Η επέκταση, η οποία χρηματοδοτήθηκε με επενδύσεις ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί παράδειγμα του εξαιρετικά βιώσιμου κατασκευαστικού προτύπου Plus Energy.

Κτίρια φιλικά προς το κλίμα

Κατασκευασμένα κυρίως από γυαλί και ξύλο, 2.500m2 υπερσύγχρονων γραφείων βρίσκονται πλέον στον ίδιο χώρο μαζί με 11.000m2 χώρους αποθηκών και logistics για φωτοβολταϊκό εξοπλισμό.

Στην οροφή και την πρόσοψη της αποθήκης εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 1,3MWp. Με παραγωγή 1,3 εκατομμυρίων kWh ετησίως, πρόκειται για τη μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στο Tübingen. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα στα νέα κτίρια θα παράγουν σχεδόν διπλάσια ηλεκτρική ενέργεια από όση καταναλώνεται.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για ηλεκτρικά περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα και φορτιστές για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των ηλεκτρικών ποδηλάτων των εργαζομένων. Επίσης, τροφοδοτεί τις καθημερινές ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου για θέρμανση και ψύξη μέσω συστημάτων αεραγωγών κλιματιστικών οροφής. Η ιδέα υποστηρίζεται από έξι βιομηχανικές αντλίες θερμότητας και ένα σύγχρονο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από φωτοβολταϊκά με χωρητικότητα 1MWh.

Σχετικά με την επέκταση των γραφείων

Η Claudia Kleinert, τηλεπαρουσιάστρια και ειδική σε θέματα κλίματος, σχολίασε: “Τα νέα κτίρια αποδεικνύουν ότι η δέσμευση για τη βιωσιμότητα είναι δυνατή σε κάθε τομέα, ιδίως στην κατασκευή ακινήτων. Μόνο έτσι μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές μας και να καταπολεμήσουμε ενεργά την κλιματική αλλαγή. Το Tübingen αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα για το πώς μπορούν να μοιάζουν μελλοντικά κατασκευαστικά έργα αυτού του είδους σε ολόκληρη τη Γερμανία”.

“Η επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης αντικατοπτρίζεται στην ταχεία ανάπτυξη της BayWa r.e. Solar Trade στο Tübingen”, λέει ο Frank Jessel, Global Director Solar Trade της BayWa r.e. “Οι συνάδελφοί μας έχουν κάνει σπουδαία δουλειά τα τελευταία χρόνια και είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η περιοχή ακμάζει και επεκτείνεται. Ωστόσο, παραμένουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας για τη βιωσιμότητα και φροντίζουμε ώστε η αύξηση της χωρητικότητας των αποθηκών και των γραφείων μας να μην επιβαρύνει το περιβάλλον”.

Ο Boris Palmer, δήμαρχος του Tübingen, δήλωσε για τα νέα κτίρια: “Τα εγκαίνια των νέων κτιρίων της BayWa r.e. συνάδουν με τον στόχο του Tübingen να γίνει κλιματικά ουδέτερο έως το 2030. Η βιώσιμη κατασκευή των γραφείων και των αποθηκών ωφελεί τόσο την ενεργειακή απόδοση όσο και την προστασία του κλίματος και αποτελεί έτσι πρότυπο για μελλοντικά ακίνητα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα σύγχρονα φωτοβολταϊκά συστήματα οροφής, τα οποία υπογραμμίζουν σαφώς τη δέσμευση του Tübingen για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής”.

Στρατηγική αναπροσαρμογή

Τον φετινό Μάρτιο, η BayWa r.e. ανακοίνωσε την πώληση της επιχείρησης Solar Trade με σκοπό τη στρατηγική αναπροσαρμογή της. Για την Solar Trade, η πώληση θα συμβάλλει στην υλοποίηση των τεράστιων ευκαιριών ανάπτυξης της εταιρείας στις περιοχές EMEA, APAC και AMER. Αποτελεί επίσης την ευκαιρία να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις φωτοβολταϊκών πλαισίων και μετατροπέων σε περισσότερα από 10GW.

Περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή από το 2020

Ως ένας ταχέως αναπτυσσόμενος εργοδότης στο Tübingen, η BayWa r.e. Solar Trade αναζητά πάντα ενθουσιώδεις εργαζομένους. Καθώς ο κλάδος των φωτοβολταϊκών συνεχίζει να αναπτύσσεται, δημιουργούνται συνεχώς νέες θέσεις εργασίας. Η BayWa r.e. Solar Trade προσφέρει συναρπαστικές ευκαιρίες για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή για άτομα που επιθυμούν να ενταχθούν από άλλους τομείς.