Η Black Friday έσπασε κάθε ρεκόρ στις ΗΠΑ με 6,2 δισ. δολάρια σε διαδικτυακές πωλήσεις

Οι εκτιμήσεις δε για τις διαδικτυακές πωλήσεις τη σημερινή Cyber Monday φτάνουν τα 7,8 δισ. δολάρια. 

Η Black Friday έθεσε νέα ρεκόρ φέτος συγκεντρώνοντας περίπου 6,22 δισ. δολάρια σε διαδικτυακές πωλήσεις, με πάνω από 2 δισ. δολάρια να προέρχονται από πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με την Adobe Analytics.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν ραγδαία κατά 23,6% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με το CNBC. Μέρος αυτής της αύξησης στον αριθμό πωλήσεων μπορεί να οφείλεται στον τύπο των προϊόντων που οι άνθρωποι αγόρασαν την Black Friday, καθώς υπήρχαν περισσότερα ακριβά αντικείμενα, όπως έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Η Adobe Analytics, που εξέτασε τις συναλλαγές σε 80 από τους 100 καλύτερους εμπόρους στις ΗΠΑ, βρήκε επίσης ότι μερικοί έμποροι, συμπεριλαμβανομένων των: Target, Kohl’s, και Walmart, προσαρμόστηκαν στο νέο διαδικτυακό εμπορικό κλίμα καλύτερα από τους υπόλοιπους, προσφέροντας πιο εύχρηστα περιβάλλοντα στις εφαρμογές τους για κινητά τηλέφωνα.

Βέβαια, υπάρχει μια τάση στις αγορές που μπορεί να μετρίασε τις πωλήσεις της Black Friday φέτος. Για πρώτη φορά, οι τιμές ήταν τόσο χαμηλές την ημέρα των Ευχαριστιών όσο ήταν την Black Friday, σύμφωνα με την έρευνα της Adobe, κάτι το οποίο ίσως περιόρισε τις πωλήσεις της επόμενης μέρας.

Από την άλλη, η Cyber Monday αναμένεται να φέρει ακόμα περισσότερες πωλήσεις, με τις εκτιμήσεις να φτάνουν τα 7,8 δισ. δολάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι μια αύξηση 18% από την περσινή χρονιά, σύμφωνα με το CNBC.