Η Blackstone διπλασίασε το ποσοστό της στην Lamda Development

Η Blackstone διπλασίασε το ποσοστό της στην Lamda Development

Στο 20.4% από 10% το ποσοστό της ξένης επενδυτικής εταιρείας στην επιχείρηση του ομίλου Λάτση.

Στο 20,4% από 10% αύξησε τη συμμετοχή της στη Lamda Development η Blackstone/ GSO Capital Partners μετά τις τελευταίες αγορές μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η ξένη επενδυτική εταιρεία είχε αποκτήσει το 10% της ελληνικής εταιρείας τον Ιούλιο του 2014.

H GSO Capital Partners είναι η παγκόσμια πιστωτική – επενδυτική πλατφόρμα της Blackstone με υπο διαχείριση κεφάλαια 66 δις. δολάρια.

Η ανακοίνωση της Lamda Development για τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση

Η LAMDA Development S.A. (εφεξής «η Εταιρεία») ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 14 του N.3556/2007 και κατόπιν σχετικών γνωστοποιήσεων που της υποβλήθηκαν, ότι στις 5 Ιουνίου 2015 η συμμετοχή επτά επενδυτικών κεφαλαίων, ήτοι GSO Special Situations Master Fund (Luxembourg) S.à r.l., GSO Palmetto Opportunistic Investment (Luxembourg) Partners S.à r.l., GSO Credit-A (Luxembourg) Partners S.à r.l., GSO Coastline Credit (Luxembourg) Partners S.à r.l., GSO Aiguille des Grands Montets (Luxembourg) S.à r.l., GSO Cactus Credit Opportunities (Luxembourg) S.à r.l. και το GSO Oasis Credit (Luxembourg) Partners S.à r.l. ανήλθε στο 20,4% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, από 10,0% σύμφωνα με την προηγούμενη γνωστοποίησηΕκ των ανωτέρω επενδυτικών κεφαλαίων, η συμμετοχή του επενδυτικού κεφαλαίου GSO Special Situations Master Fund (Luxembourg) S.à r.l., κατά την ως άνω ημερομηνία ανήλθε στο 12,4% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, από 5,0% σύμφωνα με την προηγούμενη γνωστοποίηση.

Σημειώνεται ότι η Εταιρεία GSO Capital Partners LP ελέγχει τα δικαιώματα ψήφου των επτά ανωτέρω επενδυτικών κεφαλαίων, που συμμετέχουν άμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, υπό την ιδιότητά της ως διαχειριστής ή σύμβουλος αυτών. Η εταιρεία GSO Advisor Holdings L.L.C. είναι ο «ομόρρυθμος εταίρος» (general partner) της εταιρείας GSO Capital Partners LP. Η εταιρεία Blackstone Holdings I L.P. είναι το μοναδικό μέλος της εταιρείας GSO Advisor Holdings L.L.C.

H εταιρεία Blackstone Holdings I/II GP Inc. είναι ο « ομόρρυθμος εταίρος» (general partner) της εταιρείας Blackstone Holdings I L.P. Η εταιρεία The Blackstone Group L.P. είναι ο ελέγχων μέτοχος της εταιρείας Blackstone Holdings I/II GP Inc. Η εταιρεία Blackstone Group Management L.L.C. είναι ο «ομόρρυθμος εταίρος» (general partner) της εταιρείας The Blackstone Group L.P. και υπ’ αυτή της την ιδιότητα συνιστά το απώτατο ελέγχον νομικό πρόσωπο στην αλυσίδα των ως άνω αναφερόμενων εταιρειών, ενώ η ίδια ελέγχεται από το συνιδρυτή, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) αυτής κ. Stephen A. Schwarzman.