Η Blackstone εξαγοράζει την TeamHealth για 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Blackstone εξαγοράζει την TeamHealth για 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια
The ticker and trading information for Blackstone Group is displayed at the post where it is traded on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) April 4, 2016. REUTERS/Brendan McDermid

Η συμφωνία θα βοηθήσει την TeamHealth να διαχειριστεί την πίεση τιμών και κόστους στην αγορά.

Η TeamHealth Holdings ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε στην εξαγορά της από την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Blackstone Group.

Η αξία της συμφωνίας αναμένεται να ανέλθει στα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.

Η TeamHealth, πάροχος νοσοκομειακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, έχει υπάρξει στόχος ακτιβιστικών funds όπως το Jana Partners LLC.

Η Blackstone θα πληρώσει τους μετόχους της TeamHealth 43,50 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή μ’ ένα premium 18% έναντι της τιμής της μετοχής κατά το κλείσιμο της Παρασκευής.

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2017, θα επιτρέψει στην TeamHealth να αντιμετωπίσει την πίεση τιμών, εν μέσω ενός κύματος συγκεντροποίησης.

Ο κλάδος νοσοκομειακών υπηρεσιών χαρακτηρίζεται από τάσεις συγκεντροποίησης σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του αυξανόμενου διαχειριστικού κόστους που έχει προκύψει εξαιτίας του Νόμου περί Προσιτής Υγειονομικής Φροντίδας του Προέδρου Ομπάμα και της βούλησης να προσφερθεί μια ευρύτερη γκάμα υπηρεσιών στα νοσοκομεία.

Η ανταγωνίστρια εταιρεία Amsurg, της οποίας η πρόταση εξαγοράς της TeamHealth ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων απορρίφθηκε πέρυσι, συμφώνησε τον Ιούνιο να συγχωνευθεί με την Envision Healthcare Holdings.

Ύστερα από την απόρριψη της προσφοράς της Amsurg, η TeamHealth απέκτησε τον Νοέμβριο την εταιρεία IPC Healthcare Inc για 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο με την TeamHealth.

Στα τέλη Ιουνίου, η TeamHealth – η οποία προσφέρει υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης σε νοσοκομεία σε τομείς όπως η αναισθησιολογία και η φροντίδα ασθενών σε εξωτερικά ιατρεία – είχε χρέος ύψους 2,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων.