Η Blueground είναι μόνο η αρχή. Τα ΗΑΕ “ρίχνουν” 4 δισ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις

Η Blueground είναι μόνο η αρχή. Τα ΗΑΕ “ρίχνουν” 4 δισ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει πολύ σημαντικά σχέδια για την Ελλάδα.

Εξετάζεται σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα από την ADQ, το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που χθες ανακοίνωσε επένδυση στην Blueground, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Υπενθυμίζεται ότι το κρατικό επενδυτικό fund του Άμπου Ντάμπι ADQ επένδυσε στην Blueground, την ελληνική startup που επικεντρώνεται σε βραχυχρόνιες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων.

Η startup πέρυσι συγκέντρωσε 180 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές με επικεφαλής τον όμιλο WestCap του Laurence Tosi. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει την επέκταση της Blueground σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Λος Άντζελες, του Σιάτλ και της Κωνσταντινούπολης. H αποτίμηση της Blueground κινείται σήμερα στα επίπεδα των 750 εκατ. δολ., οδηγώντας την εταιρεία στον προθάλαμο των unicorns.

«Μέσα στην επόμενη δεκαετία η Blueground θα σημειώνει δισεκατομμύρια σε κύκλο εργασιών, θα απασχολεί πολλές χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως και θα φιλοξενεί ακόμα περισσότερους. Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ακόμη περισσότερη ευελιξία, συνέπεια και ασφάλεια, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα και την ευκολία να γνωρίσουν νέες πόλεις και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες» δήλωσε τον Iούνιο σε συνέντευξη του στο Fortune Greece ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Άλεξανδρος Χατζηελευθερίου.

Η ADQ δήλωσε ότι η επιχειρηματική της πλατφόρμα DisruptAD θα υποστηρίξει την Blueground για την επίτευξη του στόχου της να επεκταθεί σε 50 πόλεις έως το 2025.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο κάποια highlights της συνέντευξης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας της ADQ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 4 δισ. ευρώ που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη τον περασμένο Μάρτιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η ADQ μέσω του steering committee όπου εκ μέρους της Ελλάδας συμμετέχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωσταντίνος Φραγκογιάννης και ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ Χάρης Λαμπρόπουλος, «εξετάζει σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα» όπως σημειώνει ο υφυπουργός.

Νωρίτερα ο κ. Τσακίρης είχε γράψει στα άμεσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Τον προηγούμενο Μάιο υπογράψαμε μέσω της HDBI – ΕΑΤΕ διμερή συμφωνία με την ADQ, το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να επενδύσουν 4 δισ.ευρώ στη χώρα.

Χθες η ADQ επένδυσε στην Blueground, την ελληνική startup που επικεντρώνεται σε βραχυχρόνιες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων και αναμένεται να την υποστηρίξει στην επίτευξη του στόχου της, να επεκταθεί σε 50 χώρες έως το 2025.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΑΤΕ Δρ. Χάρη Λαμπρόπουλο και τη διευθύνουσα σύμβουλο κ. Αντιγόνη Λυμπεροπούλου για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό τον καιρό, αλλά και να τους συγχαρώ για τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ