Η Broadcom ανακοίνωσε την εξαγορά της VMware για το ποσό-μαμούθ των 61 δισ. δολαρίων

Η Broadcom ανακοίνωσε την εξαγορά της VMware για το ποσό-μαμούθ των 61 δισ. δολαρίων

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής τσιπ Broadcom κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού cloud VMware έναντι 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους Financial Times, oι μέτοχοι της VMware θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να λάβουν είτε 142,50 δολάρια σε μετρητά είτε 0,2520 μετοχές της Broadcom για κάθε μία από τις μετοχές τους στον όμιλο λογισμικού, με 33% premium πάνω από την αξία της εταιρείας πριν από την έναρξη των συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα.

Η εξαγορά, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τραπεζική χρηματοδότηση 32 δισ. δολαρίων, θα βοηθήσει τη Broadcom να μετατραπεί σε μια διαφοροποιημένη τεχνολογική εταιρεία.

Ο Χοκ Ταν, ο Μαλαισιοαμερικανός δισεκατομμυριούχος που ηγείται της Broadcom, κυνηγάει ένα ντιλ στην αγορά λογισμικού εδώ και χρόνια, αφού η προσπάθειά του να εξαγοράσει την Qualcomm μπλοκαρίστηκε το 2018 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

«Βασιζόμενη στο αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχημένων συγχωνεύσεων και εξαγορών, αυτή η συναλλαγή συνδυάζει τις κορυφαίες μας επιχειρήσεις στους τομείς των ημιαγωγών και υποδομών λογισμικού με έναν εμβληματικό πρωτοπόρο και καινοτόμο στο εταιρικό λογισμικό, καθώς επαναπροσδιορίζουμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες» υπογράμμισε ο Ταν.