Η Bugatti σταματά να κυνηγά ρεκόρ ταχύτητας αφότου «έσπασε» το ρεκόρ των 480 χλμ/ώρα

Η Bugatti σταματά να κυνηγά ρεκόρ ταχύτητας αφότου «έσπασε» το ρεκόρ των 480 χλμ/ώρα
Photo:
Αλλαγή κατεύθυνσης για την κατασκευάστρια πολυτελών σπορ αυτοκινήτων, η οποία πλέον μπορεί να αναπαυθεί στις υπερβολικά γρήγορες δάφνες της.

Η Bugatti έχει σπάσει πολλά ρεκόρ ταχύτητας με την πάροδο των ετών, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας κατέκτησε ένα βασικό ρεκόρ  με την τελευταία της προσπάθεια, καθώς το μοντέλο Bugatti Chiron έγινε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής παγκοσμίως που ξεπέρασε τα 480 χλμ/’ωρα (300 μίλια/ώρα). Και με αυτό το ορόσημο στο ενεργητικό της, η εταιρεία δήλωσε πως δεν θα κυνηγήσει πλέον άλλα ρεκόρ.

Ο Andy Wallace, νικητής του ράλι Le Mans και οδηγός δοκιμών της Bugatti, έφτασε τα 490.484 χλμ/ώρα (304.773 μίλια/ώρα) τον περασμένο μήνα, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου την Τρίτη. Αυτό αντιστοιχεί σε 136 μέτρα – περίπου ενάμησι γήπεδο ποδοσφαίρου – ανά δευτερόλεπτο.

Η Bugatti έχει γίνει γνωστή ως μια εταιρεία ηγέτης στα ρεκόρ ταχύτητας, οπότε η ανακοίνωση της εταιρείας ότι παύει πλέον να τα επιδιώκει αποτελεί σημαντικό γεγονός.

«Η Bugatti έδειξε για άλλη μια φορά για τι είναι ικανή», δήλωσε ο πρόεδρος της, Στέφαν Βίνκελμαν. «Ο στόχος μας ήταν να είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής που θα φτάσει ποτέ στο μαγικό ορόσημο των 300 μιλίων ανά ώρα. Τώρα το καταφέραμε αυτό, κάνοντας τους εαυτούς μας, ολόκληρη την ομάδα και εμένα προσωπικά απίστευτα περήφανο … Έχουμε δείξει αρκετές φορές ότι κατασκευάζουμε τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Στο μέλλον θα επικεντρωθούμε σε άλλους τομείς.»

Η ταχύτητα μπορεί να πουλάει, αλλά η πολυτέλεια πουλάει ακριβότερα. Η εταιρεία δηλώνει ότι σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων που, αν και είναι ακόμα ικανά να πηγαίνουν υπερβολικά γρήγορα, αναδεικνύουν περισσότερο την περίτεχνη κατασκευή τους και τις επιλογές πολυτελείας. Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην Volkswagen, υπαινίσσεται ότι, νωρίτερα φέτος, πούλησε ένα αυτοκίνητο για 11 εκατομμύρια δολάρια, η πιο ακριβή πώληση οχήματος στην ιστορία.