Η Burger King δοκιμάζει την τύχη της με τα hot dogs

Η Burger King δοκιμάζει την τύχη της με τα hot dogs

Θα καταφέρει να ανταγωνισττεί τον βασιλιά του χώρου, την αλυσίδα Sonic, ή θα έχει την τύχη της McDonald’s;

Η Burger King, που σταδιακά εξελίσσεται στη μεγαλύτερη αντίπαλο των McDonald’s, δοκιμάζει ένα μενού που θα περιλαμβάνει ένα από τα δημοφιλέστερα φαγητά των Ηνωμένων Πολιτειών, τα hot dogs.

Σύμφωνα με το blog Consumerist, που ειδικεύεται πάνω σε καταναλωτικά θέματα, η αλυσίδα πειραματίζεται πάνω στην προώθηση δύο διαφορετικών πιάτων hot dogs σε καταστήματα της αλυσίδας στο Μέρυλαντ και το Μίτσιγκαν. Τα corn dogs πωλούνται στην τιμή των 1,49 δολαρίων ενώ τα ψητά hot dogs σερβιρισμένα με κέτσαπ, μουστάρδα, κρεμμύδια και ρέλις στην τιμή των 1,99 δολαρίων.

Εάν το πειραματικό μενού πετύχει, η Burger King θα μπει για τα καλά «στα χωράφια» της Sonic, της αμερικανικής αλυσίδας γρήγορου φαγητού που ειδικεύεται στο συγκεκριμένο μενού. Πρόκειται για όμως για ένα δύσκολο στοίχημα, όπως θα μπορούσε να την πληροφορήσει και η McDonald’s που  στο παρελθόν είχε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο. Το McHotDog όμως, όπως ονομαζόταν η πρόταση της, υπήρξε μια τεράστια αποτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες και η διάθεσή του περιορίστηκε στην Ιαπωνία.

Στην ιαπωνική αγορά εξάλλου, όπως αναφέρει το Consumerist, η Burger King έχει ήδη δοκιμάσει με επιτυχία την προώθηση ενός πιάτου hot dog, το οποίο μάλιστα σερβίρεται ως πρωινό!  Κάτι που κάνει αρκετούς Αμερικάνους να αναρωτιούνται αν οι Ιάπωνες αγαπούν περισσότερο τα hot dogs ακόμα και από τους ίδιους.