Η Χiaomi στρέφεται στην παραγωγή ηλεκτροκινούμενων οχημάτων – Άλμα 5% στη μετοχή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη μαζική παραγωγή ηλεκτροκινούμενων οχημάτων εκκινεί η κινεζική εταιρεία παραγωγής smartphone Xiaomi, όπως δήλωσε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου ο CEO της, Lei Jun, σύμφωνα με το CNBC.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας και επιβεβαιώθηκε  σε ανάρτηση του CEO στην πλατφόρμα Weibo.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο η Xiaomi είχε ανακοινώσει την είσοδό της στην αγορά ηλεκτροκινούμενων αυτοκινήτων, αποκαλύπτοντας ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην επιχείρηση τα επόμενα 10 χρόνια. 

Τον περασμένο μήνα, η Xiaomi καταχώρισε στο μητρώο της έναρξη λειτουργίς της επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi EV.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστική, με την είσοδο νέων παικτών. Ο κινεζικός κολοσσός Baidu δημιούργησε μια αυτόνομη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προσέλαβε έναν CEO για την επιχείρηση.

Όταν η Xiaomi λανσάρει επίσημα τα ηλεκτρικά οχήματά της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανταγωνιστές όπως η Nio και η Xpeng καθώς και μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla του Έλον Μασκ και η BYD. 

Σημειώνεται τέλος, πως η μετοχή της Xiaomi έκλεισε με «άλμα» άνω του 5% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.