Η Χίλαρι Κλίντον αναλαμβάνει την παραγωγή τηλεοπτικής σειράς

Η Χίλαρι Κλίντον αναλαμβάνει την παραγωγή τηλεοπτικής σειράς

Η σειρά θα έχει ως θέμα τον αγώνα των γυναικών στις ΗΠΑ για να αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου.

Η Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να αποκτήσει έναν ακόμα τίτλο. Αυτόν της τηλεοπτικής παραγωγού. Η πρώην Γραμματέας του Κράτους συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, την Amblin Television, για την παραγωγή μιας νέας σειράς σχετικά με την καθιέρωση του δικαιώματος ψήφου για τις γυναίκες στις ΗΠΑ, περίπου 100 χρόνια πριν.

Η σειρά θα βασίζεται στο βιβλίο «The Woman’s Hour: The Great Fight to Win the Vote», που γράφτηκε από τη βραβευμένη δημοσιογράφο και συγγραφέα, Ελέιν Βάις. Η Κλίντον το χαρακτήρισε «ένα συναρπαστικό βιβλίο αλλά και μια πηγή έμπνευσης για όλους, νέους και ηλικιωμένους, άντρες και γυναίκες, σε αυτές τις δύσκολες εποχές».

Η σειρά πρόκειται να προβληθεί σε καλωδιακή συνδρομητική τηλεόραση ή σε διαδικτυακό τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter. Μάλιστα, η εν λόγω παραγωγή θα είναι η πρώτη προσπάθεια της Κλίντον ως παραγωγός. Αυτή, όμως, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθεί με την τηλεόραση, καθώς θα εμφανιστεί ως γκεστ σταρ στην πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου της σειράς Madam Secretary, του CBS, μαζί με την Μαντλίν Ολμπράιτ και τον Κόλιν Πάουελ.

Το βιβλίο της Βάις, που κυκλοφόρησε το Μάρτιο, δίνει λεπτομέρειες για τον αγώνα, σχεδόν έναν αιώνα πριν, για την επικύρωση της 19ης Τροπολογίας που έδωσε στις γυναίκες των ΗΠΑ ίσα δικαιώματα στην κάλπη. «Ενώ έκανα την έρευνα για την ιστορία, συνειδητοποίησα ότι κάποια από τα θέματα που εμφανίζονται στην ιστορία των γυναικών που οργανώνονταν και απαιτούσαν την προσωπική τους πολιτική ελευθερία, μοιάζουν πολύ με αυτά για τα οποία να αγωνιζόμαστε μέχρι σήμερα. Αυτό με εξέπληξε. Είναι μια καλή ιστορία, πολύ δραματική», δήλωσε η Βάις στην ιστοσελίδα Parade νωρίτερα φέτος.