Η χρήση της τεχνολογίας στην τάξη ήρθε για να μείνει- Τι δείχνουν τα τελευταία δεδομένα

Η χρήση της τεχνολογίας στην τάξη ήρθε για να μείνει- Τι δείχνουν τα τελευταία δεδομένα
pexels
Τα εκπαιδευτικά συστήματα στις ΗΠΑ και αλλού θέλουν πλέον οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ διαδικτυακής και δια ζώσης μάθησης.

Ενώ υπάρχουν ακόμη πολύ περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19 στα παιδιά και την εκπαίδευση, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση σε ό,τι αφορά τη χρήση τεχνολογίας στην τάξη.

Τα εκπαιδευτικά συστήματα στις ΗΠΑ και αλλού θέλουν πλέον οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ διαδικτυακής και δια ζώσης μάθησης.

«Οι περισσότεροι δάσκαλοι δεν ήταν σε θέση να κάνουν γρήγορη μετάβαση στην απομακρυσμένη διδασκαλία», λέει η Karen Kirsch Page, αναπληρώτρια διευθύντρια επαγγελματικής ανάπτυξης στο Κέντρο Τεχνολογίας και Σχολικής Αλλαγής στο Teachers College του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. «Πολλοί δεν χρησιμοποιούν συστήματα διαχείρισης μάθησης ή συστήματα διαχείρισης τάξεων, όπως το Google Classroom, και πολλοί δεν ήταν οργανωμένοι ψηφιακά».

Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκλήθηκε από τις εκπαιδευτικές αλλαγές λόγω της πανδημίας.

Η PowerSchool, η οποία αναπτύσσει εκπαιδευτική τεχνολογία για τάξεις από το νηπιαγωγείο έως την τρίτη λυκείου, δραστηριοποιείται εδώ και μερικές δεκαετίες. Ωστόσο, ο COVID επέφερε μια «αλλαγή σε μια νύχτα όσον αφορά τις ανάγκες, από την άποψη τόσο της ύπαρξης περισσότερων ψηφιακών εργαλείων μάθησης στην τάξη, όσο και των συστημάτων υποστήριξης που κάνουν διαδικτυακές εγγραφές», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της PowerSchool, Hardeep Gulati. Η εταιρεία προσέθεσε 5 εκατομμύρια μαθητές στη σχολική διαχείριση του συστήματος Schoology κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και για το σχολικό έτος 2021–22.

Ο Gulati προσθέτει ότι η PowerSchool εργάζεται επίσης για να βοηθήσει τα σχολεία να παρακολουθούν την κοινωνική και συναισθηματική ευεξία των μαθητών παρακολουθώντας τη συμμετοχή και χρησιμοποιώντας έρευνες και εργαλεία παρακολούθησης κουλτούρας.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι υπάρχουσες πλατφόρμες δεν λειτουργούν για κάθε τύπο μαθητή. Μερικοί μαθητές λένε ότι είναι δύσκολο να εργαστούν στο διαδίκτυο, να κάνουν ερωτήσεις και να αλληλεπιδράσουν με συμμαθητές και καθηγητές.

Ο James Kim είναι διευθυντής στη Reach Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση. Είναι επίσης πρώην καθηγητής μαθηματικών γυμνασίου και μέλος της επιτροπής εισαγωγής στο κολλέγιο. Ο Kim λέει ότι ο COVID δεν εφηύρε το χώρο της τεχνολογίας της εκπαίδευσης, αλλά σίγουρα επιτάχυνε τον ρυθμό ανάπτυξης.

Οι παγκόσμιες επενδύσεις στην τεχνολογία της εκπαίδευσης τετραπλασιάστηκαν από 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Αλλά πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα;

Ο Kim λέει ότι θα αξιοποιηθούν για τα πάντα, από την καινοτομία έως τις πειραματικές εταιρείες σε πρώιμο στάδιο και την ανάπτυξη πιο καθιερωμένων εμπορικών σημάτων. «Θα υποστήριζα», λέει, «ότι, στην πραγματικότητα, ο ενθουσιασμός φαίνεται να είναι γενικός».

Πηγή: Fortune