Η Coca Cola κάνει ιστορικό ρεκόρ εξαγοράζοντας την Bodyarmor για 5,6 δισ. δολάρια

AFP

Η Coca-Cola ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά της εταιρείας παραγωγής αθλητικών ποτών Bodyarmor έναντι 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβάλει ποτέ η εταιρεία ξεπερνώντας  την εξαγορά της Costa Coffee το 2018 έναντι 5,1 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Coca Cola αγόρασε το 15% της Bodyarmor το 2018, ούσα η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της εταιρείας αθλητικών ποτών, ενώ σήμερα ανακοίνωσε την εξαγορά του υπόλοιπου 85%, με την πληρωμή του deal να γίνεται μέσω καταβολής μετρητών.

Η Bodyarmor προβλέπεται να ενταχθεί στη μονάδα της Βόρειας Αμερικής του ομίλου, ενώ η ηγετική ομάδα της, όπως ο συνιδρυτής της εταιρείας, Μάικ Ρεπόλ, θα διατηρήσει τη θέση του.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας ενίσχυσε κατά 0,59% τη μετοχή της Coca Cola πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, η οποία από την αρχή του 2021 καταγράφει κέρδη 2,8% στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με την Coca-Cola, η BodyArmor έχει επί του παρόντος πάνω από 1,4 δισ. δολάρια ετήσιες λιανικές πωλήσεις, ενώ η εξαγορά αυτή δίνει ώθηση στον ανταγωνισμό της Coca Cola με την Gatorade της PepsiCo, η οποία έχει το ηγετικό μερίδιο στην αγορά αθλητικών ποτών με ποσοστό περίπου 70%.