Η Darktrace ετοιμάζεται για το χρηματιστήριο του Λονδίνου – Στα  4 δισ. δολ. η αποτίμηση

Τις διαδικασίες για την ένταξή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ξεκίνησε η βρετανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Darktrace, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την ενίσχυση του ισολογισμού της.

Ωστόσο, οι εκκρεμότητες του βασικού μετόχου της Mike Lynch με τον νόμο εγείρουν πολλές αμφιβολίες για το αν η δημόσια εγγραφή της Darktrace θα προχωρήσει. Ωστόσο η διοίκηση της εταιρείας, που έχει πελάτες μεταξύ άλλων τις Rolls-Royce και Coca-Cola, αποφάσισε να εκκινήσει τη διαδικασία.

Το προφίλ της Darktrace

Η Darktrace, που ιδρύθηκε το 2013 από πρώην κατασκόπους και καθηγητές μαθηματικών στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, ήταν η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται συνεχώς. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν από 79,4 εκατ. δολάρια στα 199,1 εκατ. δολάρια κατά την περίοδο από το 2018 έως το 2020.

Πηγή με γνώση του θέματος, που επικαλείται το Reuters, ανέφερε ότι η εταιρεία στοχεύει σε αποτίμηση 3 δισ. στερλινών (4,1 δισ. δολάρια).

«Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή επιθέσεων», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος Poppy Gustafsson στο Reuters, χαρακτηρίζοντας τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή της Darktrace στο χρηματιστήριο ως ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία.

«Εστιάζουμε στην ανάπτυξη», πρόσθεσε η ίδια, συμπληρώνοντας όμως ότι «λόγω της λειτουργικής μας μόχλευσης έχουμε ένα εντυπωσιακά υψηλό μικτό περιθώριο κέρδους και τα βασικά θεμέλια της επιχείρησης είναι αποδεδειγμένα βιώσιμα».