Η DECA Investments απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Lariplast

Από το 2015 μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί από την εταιρεία επενδύσεις σε επτά δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες.

Την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Λαριπλαστ AEΒΕΕ (Lariplast), έναντι πέντε εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ, ολοκλήρωσε η εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar.

Η Lariplast, η οποία ιδρύθηκε το 1969 παράγει πλαστικά ποτήρια και πώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως στην κατανάλωση κρύων και ζεστών ροφημάτων. Η εταιρεία διαθέτει δύο παραγωγικές εγκαταστάσεις. Η πρώτη βρίσκεται στην Λάρισα και η δεύτερη βρίσκεται στο Marles, στην βόρειο-ανατολική Γαλλία. Η Lariplast εξάγει σε 20 χώρες ενώ περισσότερο από 70% των πωλήσεων εκτός Ελλάδος.

O κ. Γιάννης Τσερέπας διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lariplast δήλωσε: «Η Lariplast με τη συμφωνία αυτή θωρακίζει τις ήδη ισχυρές της βάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεθνοποίηση της. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επέκταση της διεθνούς παρουσίας μας και στη σταθερή στρατηγική μας παράγουμε – εξάγουμε – κερδίζουμε – επενδύουμε».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δερμάνης, partner της DECA Investments AEΔOΕΕ δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την επένδυση μας στην Lariplast. Μια εταιρεία που συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά και τα κριτήρια που έχουμε θέσει για τις επενδύσεις μας. Mε δυναμική διοίκηση, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντική εξωστρέφεια. Η Lariplast είναι από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν παραγωγική εγκατάσταση σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης, διαθέτοντας σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης στον κλάδο της. Η επένδυση του Diorama θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας δίνοντας την δυνατότητα στην Εταιρεία να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό πελατών, σε περισσότερες χώρες. Πιστεύουμε ότι μαζί με την δική μας βοήθεια, η Lariplast μπορεί να γίνει ένα σημαντικός περιφερειακός παίκτης στην Ευρώπη».

Από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί από την DECA Investments επενδύσεις σε επτά δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες. Οι υφιστάμενες εταιρείες του χαρτοφυλακίου δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών (Atlas Tapes), την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με βάση την τομάτα (Damavand), την ψηφιακή μουσική (music streaming, Akazoo), την ψηφιακή διαφήμιση σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (in-app advertising, Minimob), την παραγωγή χάρτινων συσκευασιών και πωμάτων για παραγωγούς γάλακτος (Adam Pack), την παραγωγή και διάθεση γυναικείων ρούχων, τσαντών, υποδημάτων και αξεσουάρ (Axel Accessories) και τις ψηφιακές πληρωμές (Viva Wallet Holdings).