Οι δέκα κορυφαίες προκλήσεις για τους εργαζομένους στον χώρο εργασίας

Οι δέκα κορυφαίες προκλήσεις για τους εργαζομένους στον χώρο εργασίας
Photo:

Αποδοχές, συναισθήματα, αναγνώριση. Τα πάντα περιέχονται σε αυτή τη λίστα.

Μήπως έχετε προβλήματα με τις μισθολογικές σας διαπραγματεύσεις; Ή με την πάλη κάποιων για εξουσία στον χώρο εργασίας; Μήπως νοιώθετε φοβία τις Κυριακές; Εάν αντιμετωπίζετε ένα απ’ αυτά τα προβλήματα κι εσείς, μην ανησυχείτε – τουλάχιστον, δεν είστε οι μόνοι.

Όλα αυτά τα ζητήματα συγκαταλέγονται στις 10 κορυφαίες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, με βάση μια νέα έρευνα από το LinkedIn.

Ιδού η σχετική λίστα:

  1. Εύρεση ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (38%)
  2. Διαχείριση φόρτου εργασίας (31%)
  3. Αντιμετώπιση συναδέλφων (26%)
  4. Διαμάχες εξουσίας στον χώρο εργασίας (25%)
  5. Αντιμετώπιση διευθυντικών στελεχών (23%)
  6. Εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους (22%)
  7. Να είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν (19%)
  8. Απουσία κάποιου στον οποίο να απευθυνθούν για βοήθεια (16%)
  9. Ισότητα αμοιβών και διαπραγμάτευση αποδοχών (15%)
  10. Να απαντάνε σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (13%)

Ένα από τα κοινά μοτίβα στα ευρήματα του LinkedIn είναι το πόσο διστακτικοί είναι οι εργαζόμενοι – ειδικά οι νεότεροι – να ζητήσουν βοήθεια στον χώρο εργασίας, από φόβο να μη νοιώσουν ή φανούν ανίκανοι.

Περίπου το 84% των επαγγελματιών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι χρειάστηκαν βοήθεια σε κάποιο σημείο της καριέρας τους. Φυσικά, καθώς οι νεότεροι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερο περιθώριο να εξελιχθούν και να μάθουν περισσότερα, αυτό το ποσοστό είναι μεγαλύτερο για τους Millennials (85%) και τη Generation Z (96%). (Σύμφωνα με την Pew Research, η γενιά των Millennials περιλαμβάνει όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996, ακολουθούμενη από τη Generation Z).

Ωστόσο, 35% των εργαζομένων δηλώνουν ότι φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια στην εργασία και 60% των εργαζομένων μετανιώνουν που δεν ζήτησαν βοήθεια όταν τη χρειάστηκαν. Ένα τέτοιο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε εντατικοποίηση της εργασίας και πιθανή απώλεια παραγωγικότητας από την εξάντληση. Τουλάχιστον το ένα τρίτο των επαγγελματιών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι προτιμούν να εργάζονται έξι επιπλέον ώρες την εβδομάδα από το να ζητήσουν βοήθεια, καθώς φοβούνται ότι θα φανούν αδύναμοι ή άσχετοι.