Η Deloitte Ελλάδας ιδρύει Πρότυπο Κέντρο Τεχνογνωσίας στη Θεσσαλονίκη

Η Deloitte Ελλάδας ιδρύει Πρότυπο Κέντρο Τεχνογνωσίας στη Θεσσαλονίκη
Photo:

Στόχος της εταιρείας να ανοίξει έως και 200 νέες θέσεις εργασίας ως το 2020.

Η Deloitte Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην Ελλάδα, επενδύοντας στο ταλέντο νέων εξειδικευμένων επαγγελματιών με τη δημιουργία του Alexander Competence Center, το οποίο στεγάζεται ήδη από τις αρχές του νέου έτους στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα πρότυπο κέντρο δημιουργίας τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και παραγωγικότητας, το οποίο θα απασχολεί νέα στελέχη της εταιρείας, απόφοιτους πανεπιστημίων με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, με σκοπό να εργαστούν πάνω σε έργα, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία.

Στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων στην Ελλάδα, δημιουργώντας μέσω συνεχούς εκπαίδευσης την επόμενη γενιά συμβούλων για το παρόν και το μέλλον της Deloitte. Πλέον των 35 νέων επαγγελματιών διαφορετικών ειδικοτήτων στους τομείς των συμβουλευτικών, τεχνολογικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών, υπηρεσιών διαχείρισης εταιρικού κινδύνου και ελεγκτικών υπηρεσιών εργάζονται ήδη πάνω στην υλοποίηση σημαντικών έργων, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης και προσλήψεων συνεχίζεται, με στόχο οι νέες θέσεις εργασίας να φτάσουν τις 200 ως το 2020.

Η επιλογή της Deloitte Ελλάδας για τη δημιουργία του Alexander Competence Center στη Θεσσαλονίκη, πηγάζει από τη μεγάλη δυναμική και το εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο της πόλης με την παρουσία πολλών σημαντικών πανεπιστημίων, καθώς και από την πολυπολιτισμικότητα και την ανοιχτή σκέψη των ανθρώπων της. Τέλος, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη, δίνουν επιπλέον κίνητρο στη Deloitte Ελλάδας, να συνεισφέρει με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον συνεχούς εκπαίδευσης με σημαντικές προοπτικές καριέρας.

Η δημιουργία του Alexander Competence Center επιβεβαιώνει την πρόθεση της Deloitte να επενδύσει στις δυνατότητες και στο ταλέντο των νέων Ελλήνων, μετατρέποντάς τους σε σημαντικό κομμάτι της μεγαλύτερης εταιρείας συμβούλων στον κόσμο και μίας εκ των μεγαλύτερων στην Ελλάδα.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO, Deloitte Eλλάδας δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ίδρυση του Deloitte Alexander Competence Center. Πρόκειται για ένα πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας το οποίο στελεχώνεται από νέους  αποφοίτους πανεπιστημίων, οι οποίοι μέσω συνεχούς εκπαίδευσης θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση έργων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.»

H κίνηση της Deloitte εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να τονώσει την απασχόληση στη Ελλάδα, να ενισχύσει την κοινωνική της επιρροή και να αξιοποιήσει νέους Έλληνες ταλαντούχους επιστήμονες, συμβάλλοντας στην αναστροφή του Brain Drain.

Όπως επισημάνθηκε από στελέχη της εταιρείας επίσης, βρισκόμαστε ήδη στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που ήδη επηρεάζει το επιχειρείν και τις συμβουλευτικές εταιρείες. Οι απαιτήσεις αλλάζουν, όπως και τα απαραίτητα skills που πρέπει να έχει ένας νέο εργαζόμενος για να αντεπεξέλθει. Ήδη, η Deloitte Ελλάδας κατάφερε και έφερε πίσω από το εξωτερικό 5 Έλληνες επιστήμονες που θεωρούνται κορυφαίοι στον κόσμο στο cyber security (ασφάλεια διαδικτύου).

Ο κ. Κουτσόπουλος ανέφερε πως η επιλογή της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του Alexander Competence Center πηγάζει από την μεγάλη δυναμική και το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο της πόλης, όπου βρίσκονται σημαντικά πανεπιστήμια αλλά και από την πολυπολιτισμικότητα και την ανοιχτή σκέψη των ανθρώπων της. Καταλυτικό επίσης ρόλο, πρόσθεσε, έπαιξαν και οι οικονομικές δυνατότητες της Β. Ελλάδας αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται από μεγάλα project, όπως η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από τους νέους επενδυτές.

Η ενέργεια φαίνεται να έχει ήδη θετική ανταπόκριση καθώς σε δύο μέρες recruitment που διοργάνωσε η Deloitte στην Θεσσαλονίκη, το παρών έδωσαν πάνω από 180 φοιτητές που θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες χτίζουν «γέφυρες» ανάμεσα στην αγορά και στα πανεπιστήμια.

Τέλος όσον αφορά στον συμβουλευτικό κλάδο ευρύτερα, ο κ. Κουτσόπουλος είπε πως οι απαιτήσεις αυξάνονται και οι αμοιβές συμπιέζονται, και τόνισε πως παρατηρείται ανάπτυξη στο κομμάτι των συμβουλευτικών υπηρεσιών που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίζει να πετυχαίνει ανάπτυξη σε όλους τους βασικούς τομείς και κυρίως στο advisory, το οποίο φαίνεται να σημειώνει τις πιο ισχυρές επιδόσεις. Η εκτίμηση της Deloitte είναι πώς μπορεί μέχρι το 2020 οι πωλήσεις της εταιρείας να ενισχυθούν κάτα 15 – 20 εκατ. ευρώ.

H Deloitte με μια ματιά

Η Deloitte Ελλάδας είναι µέλος του παγκόσμιου δικτύου της Deloitte, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως.

Ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια και παρέχει ένα πλήρες εύρος συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ναυτιλίας, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της βιομηχανίας, του τουρισμού, των καταναλωτικών προϊόντων, της υγείας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στελεχώνεται με περισσότερους από 600 συμβούλους στα γραφεία της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όντας η μοναδική διεθνής συμβουλευτική εταιρεία με μόνιμη παρουσία και πλήρες εύρος υπηρεσιών στη Βόρειο Ελλάδα.

Έχει 1.200 πελάτες και το 2017 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 46 εκατ. Ευρώ.