Η Delta και η Alitalia ξεκινούν και πάλι πτήσεις «χωρίς καραντίνα» μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης

Η Delta και η Alitalia ξεκινούν και πάλι πτήσεις «χωρίς καραντίνα» μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης
Passengers check bags for a Delta Air Lines, Inc. flight during the Covid-19 pandemic at Los Angeles International Airport (LAX) in Los Angeles, California, November 18, 2020. (Photo by Patrick FALLON / AFP) Photo: AFP
Η Delta και η Alitalia θα εκτελούν τις πτήσεις από τον επόμενο μήνα.

του David Meyer

Μέσα από τη χρήση επαναλαμβανόμενων τεστ για τον COVID-19, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσουν τις πρώτες πτήσεις χωρίς καραντίνα από τότε που η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε τις χώρες να απομονώνουν τους επιβάτες που καταφτάνουν.

Η Delta και η Alitalia θα εκτελούν τις πτήσεις από τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, με δεδομένο ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη εξακολουθούν να διατηρούν σοβαρούς περιορισμούς σχετικά με το ποιος μπορεί να εισέλθει, αυτό θα είναι μόνο μια δοκιμή της διαδικασίας που είναι πιθανό να επεκταθεί ευρέως το καλοκαίρι του 2021.

Η Delta δήλωσε την Πέμπτη ότι από τις 19 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις μεταξύ Ατλάντα και Ρώμης, στις οποίες οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα.

Ωστόσο, θα πρέπει να κάνουν μια σειρά εξετάσεων πρώτα για να καταστεί αυτό δυνατό.

Όσοι ταξιδεύουν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ – Τζάκσον της Ατλάντα προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης θα πρέπει πρώτα να έχουν κάνει ένα τεστ PCR υψηλής ακρίβειας, έως και 72 ώρες πριν από την αναχώρηση. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, θα κάνουν ένα γρήγορο τεστ στο αεροδρόμιο της Ατλάντα και ακόμα ένα κατά την άφιξή τους στη Ρώμη. Το ταξίδι προς την αντίθετη κατεύθυνση θα απαιτεί ένα γρήγορο τεστ στο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Εντωμεταξύ, το αεροδρόμιο στη Ρώμη έχει επίσης συνάψει συμφωνία με την Alitalia, τον ιταλικό αερομεταφορέα, για τη δημιουργία παρόμοιων αεροδιαδρόμων με το αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Θα υπάρξουν επίσης πτήσεις με απλό τεστ για τον COVID μεταξύ της Ρώμης και των γερμανικών κόμβων του Μονάχου και της Φρανκφούρτης.

Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι, προς το παρόν, οι περισσότεροι μη Αμερικανοί πολίτες απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα από την ΕΕ και οι Αμερικανοί τουρίστες απαγορεύεται να εισέλθουν στην ΕΕ. Εάν αυτή η διαδικασία των πτήσεων με απλή διενέργεια τεστ πετύχει, αυτό μπορεί να επιταχύνει την κατάργηση αυτών των μέτρων – αλλά μέχρι τότε, θα είναι μόνο σε δοκιμαστική βάση.