Η DHL περιμένει έως και 50% «εκτόξευση» στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η DHL περιμένει έως και 50% «εκτόξευση» στο ηλεκτρονικό εμπόριο
epa03304330 Employees move boxes during the test operation of the newly opened DHL North Asia Hub in Shanghai, China, 12 July 2012. DHL opened its largest express hub in Asia, the 175 million US dollars DHL Express North Asia Hub at the Shanghai Pudong International Airport. EPA/Qilai Shen Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η DHL αναμένει την μεγαλύτερη κίνηση όλων των εποχών σε ό,τι αφορά στις ηλεκτρονικές αγορές, έχοντας ήδη παρατηρήσει αύξηση του όγκου του ηλεκτρονικού εμπορίου της τάξης του 35% για το 2020.

Η DHL Express, εκ των κορυφαίων παρόχων υπηρεσιών διανομής στον κόσμο, αναμένει μία πρωτοφανή, από άποψη όγκου αγορών και αποστολών στο διαδίκτυο, περίοδο αιχμής για το 2020. Τα άλματα της παγκοσμιοποίησης και της ψηφιοποίησης, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των εμπόρων που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, καθώς και την διεύρυνση των αγορών μέσω εφαρμογών, από τις οποίες οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν προσφορές απ’ όλο τον κόσμο. Κατά συνέπεια, το διασυνοριακό εμπόριο μεγαλώνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η τρέχουσα χρονιά, οι καταναλωτές μετατοπίζουν μαζικά τις αγορές τους στο χώρο του διαδικτύου, όσο ποτέ άλλοτε. Κάτι το οποίο θα γίνει ακόμα πιο εμφανές στις επερχόμενες δημοφιλείς ημέρες αγορών, όπως η Black Friday και η Cyber Monday, καθώς και ολόκληρη η περίοδος των Χριστουγέννων.

Με βάση τα παραπάνω, η DHL αναμένει την μεγαλύτερη κίνηση όλων των εποχών σε ό,τι αφορά στις ηλεκτρονικές αγορές. Έχοντας ήδη παρατηρήσει αύξηση του όγκου του ηλεκτρονικού εμπορίου της τάξης του 35% για το 2020, υπολογίζεται ότι η επερχόμενη περίοδος αιχμής θα προσεγγίσει αύξηση κοντά στο 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Η DHL Express δηλώνει ότι είναι προετοιμασμένη: Περισσότερες από 10.000 επιπλέον προσλήψεις, νέα αεροσκάφη και συνολική ενδυνάμωση των λειτουργικών δυνατοτήτων με ετήσιες επενδύσεις περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.