Η διαφήμιση του Ντόναλντ και της Ιβάνα Τραμπ που έφερε εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της Pizza Hut

Πολύ πριν θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ πρωταγωνίστησε σε μία διαφήμιση που καθιέρωσε την πίτσα με γεμιστή κρούστα.

Η πίτσα με γεμιστή κρούστα είναι ένας εξαιρετικά προσοδοφόρος τομέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, ειδικά στις ΗΠΑ. Όμως, το μακρινό 1995, όταν η Pizza Hut λάνσαρε για πρώτη φορά τη νέα πίτσα με γέμιση τυριού, όλο αυτό φαινόταν ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πανάκριβο φιάσκο… Ώσπου αποφάσισε να εμπλακεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Προσπάθησαν να την προωθήσουν χιλιάδες φορές με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους, χωρίς αποτέλεσμα» εξηγεί στο Business Insider η Janet Lyons, διευθυντικό στέλεχος στη διαφημιστική εταιρεία BBDO που ανέλαβε να βρει έναν τρόπο αποτελεσματικής προώθησης της πίτσας με γεμιστή κρούστα.

Η Lyons και η ομάδα της BBDO συνειδητοποίησαν ότι χρειάζονταν να βρουν κάποιον διάσημο που να κάνει κάτι «με τον λάθος τρόπο» για να προωθήσουν την ιδέα του να τρως πρώτα την κρούστα της πίτσας και μετά το υπόλοιπο κομμάτι. Με αυτό τον τρόπο, θα τονιζόταν η ύπαρξη γέμισης τυριού στην κρούστα της πίτσας.

Και η αλήθεια είναι ότι το 1995 δύσκολα μπορούσες να βρεις celebrities που να είναι περισσότερο ακατάστατοι με τις ζωές και τις αποφάσεις τους από τον Ντόναλντ και την Ιβάνα Τραμπ. Το ζεύγος Τραμπ κυριαρχούσε στα εξώφυλλα των εφημερίδων ύστερα από την αποκάλυψη της σχέσης του Ντόναλντ με τη Μάρλα Μέιπλς και το διαζύγιό του με την Ιβάνα που ακολούθησε.

«Το διαζύγιο βρισκόταν παντού στις εφημερίδες και στα περιοδικά», θυμάται η Lyons. «Όλα τα δημοσιεύματα αναφέρονταν στη διαμάχη τους και στο πόσο πολύ μισούσε ο ένας τον άλλον».

Δείτε ακόμη: Αμερικανοί πολίτες πλέον τα πεθερικά του Ντόναλντ Τραμπ

«Δεν φανταζόμασταν ότι ο Ντόναλντ και η Ιβάνα θα απαντούσαν θετικά στην πρότασή μας» συνεχίζει η Lyons, «επειδή πραγματικά φαίνονταν σαν να μην χώνευε ο ένας τον άλλον. Η έκπληξη που νοιώσαμε όταν μάθαμε τη θετική τους απάντηση ήταν τεράστια».

Η διαφήμιση γυρίστηκε σε έναν χώρο που παρέπεμπε στο Plaza Hotel, το οποίο είχε διακοσμήσει η Ιβάνα και έχασε ο Ντόναλντ όταν χρεοκόπησε το 1992. Σύμφωνα με τον Michael Campbell, ο οποίος εργάστηκε για το διαφημιστικό μαζί με τη Lyons, ο Τραμπ ήθελε να ελέγχει τα πάντα σε σχέση με το γύρισμα – ως και τον φωτισμό.

«Σε κάποια φάση γυρνάει ο Ντόναλντ και μου λέει ‘Δεν νομίζω ότι τα φώτα είναι καλά όπως πέφτουν στην Ιβάνα’» θυμάται ο Campbell. «Κι εγώ τον ρωτάω: ‘Τι εννοείτε;’. Κι αυτός μου απαντάει: ‘Δες τον πισινό της!’».

Και καταλήγει ο Campbell: «Νομίζω ότι ο λόγος που είχε εκνευριστεί τόσο πολύ με το θέμα του φωτισμού είναι επειδή ο ίδιος συνδεόταν, κατά κάποιο τρόπο, με τα οπίσθια της Ιβάνα. Και δεν ήθελε οτιδήποτε που παρέπεμπε σε αυτόν να φαίνεται άσχημα».

Περιττό να σημειώσουμε ότι η διαφήμιση σημείωσε τεράστια επιτυχία! Οι πελάτες της Pizza Hut άρχισαν να τρώνε τη γεμιστή κρούστα πριν από την υπόλοιπη πίτσα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Trump.

Ιδού και η περιβόητη διαφήμιση:

Δείτε ακόμη: Στο πλευρό του Λεμπρόν Τζέιμς η Μελάνια Τραμπ παρά την άποψη του συζύγου της

 

Σχετικά άρθρα