Οι Διαφημίσεις της P&G αγκαλιάζουν τη Διαφορετικότητα

Οι Διαφημίσεις της P&G αγκαλιάζουν τη Διαφορετικότητα
Photo:
Οι διαφημίσεις των Always, Head &Shoulders, Lenor & Ariel είναι πλέον διαθέσιμες με ελληνικούς υπότιτλους για τις ανάγκες των τηλεθεατών με προβλήματα ακοής.

Με την πρωτοβουλία της P&G και σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha, οι διαφημίσεις γνωστών προϊόντων της εταιρίας μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και των τηλεθεατών με προβλήματα ακοής. Την αρχή πραγματοποίησε το γνωστό προϊόν της εταιρίας, “Always”, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν διαφημίσεις των προϊόντων “Ariel”, “Head & Shoulders” & “Lenor”. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει την ένδειξη CC που επιτρέπει στους τηλεθεατές να πατήσουν ανά πάσα στιγμή το κουμπί CC του τηλεχειριστηρίου τους και να ενεργοποιήσουν τους υπότιτλους στην οθόνη της τηλεόρασής τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2019, οι βαρήκοοι στην Ελλάδα αγγίζουν το 1,2 εκατ., εκ των οποίων 100.000 είναι βρέφη, παιδιά και έφηβοι.

Η πρωτοβουλία της P&G εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της εταιρίας που στόχο έχουν να χρησιμοποιήσουν τη «φωνή» των προϊόντων της μέσα από διαφημίσεις που καθημερινά αγγίζουν δισεκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως. Πρωταρχικός σκοπός των διαφημίσεων της εταιρίας είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικής ισότητας και η συμβολή στην καταπολέμηση προκαταλήψεων.

Στο πλαίσιο αυτό ανήκει και η πρόσφατη σύμπραξη της P&G με το Association of National Advertiser’s (ANA) και το κίνημα με τίτλο “#SeeHer ”, που αποσκοπεί στη σωστή προβολή και απεικόνιση γυναικών και κοριτσιών τόσο στα μέσα ενημέρωσης όσο και στη διαφήμιση. Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί και η επιτυχημένη καμπάνια της Always με τίτλο “Like a Girl”, η οποία στοχεύει στην τόνωση αυτοπεποίθησης των νεαρών κοριτσιών, τα οποία συχνά δέχονται επικριτικά σχόλια, κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους.