Ο Έλον Μασκ διαψεύδει δημοσιεύματα για εισαγωγή της Statlink στο χρηματιστήριο

Ο Έλον Μασκ διαψεύδει δημοσιεύματα για εισαγωγή της Statlink στο χρηματιστήριο
epa08023996 Starlink satellites are visible in the sky near Salgotarjan, Hungary, early 25 November 2019. In this long exposure image the movement of satellites is seen as shining tracks. Each of the shining tracks were created by separate satellites making progress on their own orbits. The American rocket company SpaceX launched 60 new satellites on 11 November 2019 to create a network for internet access. EPA/Peter Komka HUNGARY OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η SpaceX αναμένει ότι η Starlink θα αποφέρει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικών πωλήσεων το 2024.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας που έχει η Starlink στον κλάδο των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, ο Έλον Μασκ και η SpaceX εξετάζουν την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο ακόμα και εντός του 2024, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την IPO, η SpaceX μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία της δορυφορικής μονάδας σε μια εξ ολοκλήρου θυγατρική εταιρεία που τελικά θα διαχωριστεί με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg.

Από την πλευρά του, ο Έλον Μασκ διέψευσε το δημοσίευμα, απαντώντας σε χρήση στο X (πρώην Twitter).

Στο δημοσίευμα προστίθεται πως δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και είναι πιθανό η SpaceX να διατηρήσει τη μονάδα. Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα μπορούσε επίσης να καθυστερήσει μέχρι το 2025.

Ο Μασκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, περιμένει εδώ και χρόνια την προοπτική μιας δημόσιας εγγραφής της Starlink. Ο ίδιος είχε δηλώσει το 2021 ότι η διαστημική υπηρεσία διαδικτύου θα εισαγάγει μετοχές μόλις μπορέσει να κάνει προβλέψεις «αρκετά καλά» για τις ταμειακές ροές, ένα στενά παρακολουθούμενο μέτρο της οικονομικής υγείας μιας επιχείρησης.

Το 2022 είπε στους υπαλλήλους του ότι η IPO μπορεί να μην γίνει για χρόνια.

Η επιχείρηση έχει «απογειωθεί» πρόσφατα και η SpaceX αναμένει ότι η Starlink θα αποφέρει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικών πωλήσεων το επόμενο έτος, επισκιάζοντας την επιχείρηση εκτόξευσης πυραύλων και αντιπροσωπεύοντας τα δύο τρίτα του κλάδου παγκοσμίως, ανέφερε το Bloomberg στις 6 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com