Οι δηλώσεις Παπανδρέου για τον «χαρισματικό» Τσίπρα προκαλούν αμηχανία στο ΚΙΝΑΛ

Οι δηλώσεις Παπανδρέου για τον «χαρισματικό» Τσίπρα προκαλούν αμηχανία στο ΚΙΝΑΛ

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στην εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα με τον Εβο Μοράλες.

Αμηχανία έφεραν σε στελέχη και ηγεσία του ΚΙΝΑΛ οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τον Αλέξη Τσίπρα. Σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη γραμμή του κόμματος του, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε πως έχει καλές σχέσεις με τον κ. Τσίπρα, μπορεί να συνεννοείται μαζί του για τα εθνικά θέματα, ενώ δεν παρέλειψε τον χαρακτηρίσει χαρισματική προσωπικότητα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η οποία μεταδιδόταν τη στιγμή που ο ίδιος βρισκόταν στην εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα με τον Εβο Μοράλες, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ξέπλυμα» της διακυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και για τη συμμαχία του με τους ΑΝΕΛ («μια καραμανλική συνιστώσα» όπως τη χαρακτήρισε) καθώς και με πρώην υπουργούς όπως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας, το 2015, δεν απευθύνθηκαν στην Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ, αλλά στους ΑΝΕΛ για κυβερνητική συνεργασία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν θετικός σε αυτήν.

Λίγο πριν μεταδοθεί η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση πως είναι «εκτός από συντηρητικοί» και «απίστευτα κυνικοί». «Το ζήσαμε με τη φωτιά στο Μάτι όταν το ίδιο βράδυ έστησαν θέατρο με την παρουσία του πρωθυπουργού κάνοντας ότι δεν ήξεραν πως υπάρχουν τόσο νεκροί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

«Προκαλούν την κοινωνία με τις δικές τους τις δηλώσεις. Θα πρέπει να σεβαστούν τα θύματα και τις οικογένειες τους» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ η οποία αναφέρθηκε και στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων και από μολότοφ.