Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών στην κάλπη

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών στην κάλπη
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ψηφίζει στο εκλογικό της τμήμα, στο 100ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών, Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Σήμερα διεξάγονται στη χώρα οι Ευρωεκλογές, οι Περιφερειακές και οι Δημοτικές εκλογές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάλεσμα στους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τους αρχηγούς των κομμάτων.

Δηλώσεις κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος πραγματοποιούν από το πρωί οι αρχηγοί των κομμάτων και οι κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της Ελλάδας.

“Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις λαϊκισμού και ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο κατά την οποία άλλοι λαοί χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες εγκαταλείπουν δυστυχώς το σκάφος της Ευρώπης αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν σε αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι η ώρα εμείς οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε” τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Και πρόσθεσε: “Ότι είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, για την ενοποίησης της Ευρώπης, προκειμένου η Ευρώπη να διαδραματίσει το ρόλο που της αναλογεί. ‘Οχι μόνο για τους λαούς της αλλά για να διαδραματίσει ένα δημιουργικό, πλανητικό ρόλο, ευεργετικό για ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ψηφίζει στο εκλογικό του τμήμα, στο Ψυχικό. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ψηφίζει στο εκλογικό του τμήμα, στο Ψυχικό.

Η ευρηματική δήλωση Θεοδωράκη

“Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε και έφυγε μπροστά. Δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης καλώντας τους νέους να ψηφίσουν.

“Αποφάσισέ το λοιπόν, μη μείνεις πίσω, ψήφισε” πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ψηφίζει στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου στο εκλογικό τμήμα 2799, Χαϊδάρι, Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Σήμερα διεξάγονται στη χώρα οι Ευρωεκλογές, οι Περιφερειακές και οι Δημοτικές εκλογές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ/ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΟΥΛΑΚΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ψηφίζει στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου στο εκλογικό τμήμα 2799.

Καμμένος: Θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές

«Σήμερα είναι μία γιορτή για τη Δημοκρατία. Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο ικανοί, οι πιο εργατικοί και κυρίως οι πιο έντιμοι. Και να θυμάται ο ελληνικός λαός, οι πολίτες που σήμερα θα ψηφίσουν, ότι πρέπει, ιδίως στην Ευρωβουλή, να εκλεγούν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα να υπηρετήσει αυτούς» δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ερωτηθείς αν η αίσθησή του είναι ότι μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ειδικά στις Ευρωεκλογές, απάντησε: «ας αφήσουμε τους πολίτες να εκφραστούν. Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη σοφία από τους πολιτικούς και οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές».

Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός να δυναμώσει τη δική του φωνή παντού και σε τοπικό επίπεδο

«Ελπίζουμε σήμερα ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη δική του φωνή παντού και σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και σε περιφερειακό και πανελλαδικό, αλλά και πανευρωπαϊκό. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Γεννηματά: Οι πολίτες αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

«Σήμερα, οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Η κ. Γεννηματά ψήφισε στο 100ο δημοτικό σχολείο στον Νέο Κόσμο.

Κανονικά διεξάγεται η διαδικασία σε όλη τη χώρα

Η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά και χωρίς προβλήματα σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας, τόνιζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει από νωρίς το πρωί επικοινωνία με όλους τους δήμους της επικράτειας, οι εκπρόσωποι των οποίων ανέφεραν στο Υπουργείο ότι ουδέν πρόβλημα υπάρχει στην εκλογική διαδικασία. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στα εκλογικά κέντρα όλων των μεγάλων αστικών κέντρων έχουν τοποθετηθεί δίπλα στον δικαστικό αντιπρόσωπο δύο γραμματείς. για τη διευκόλυνση του έργου του.

Τα όποια προβλήματα με την απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών, σημειώνουν οι πηγές, είναι διαχρονικά και συμβαίνουν σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ