Η δημιουργός εταιρεία των Angry Birds απολύει άλλους 260 υπαλλήλους

Η δημιουργός εταιρεία των Angry Birds απολύει άλλους 260 υπαλλήλους

Παρά την επιτυχία του Angry Birds 2, η Rovio συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Η Rovio, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το διάσημο franchise Angry Birds ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόλυση 260 επιπλέον υπαλλήλων.

Η τελευταία φορά που η εταιρεία από την Φινλανδία είχε προχωρήσει σε παρόμοια κίνηση ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχε αναγκαστεί να προχωρήσει στην απόλυση 130 υπαλλήλων. Η νέα κίνηση έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες από την παρουσίαση της νέας σειράς του δημοφιλούς παιχνιδιού, του Angry Birds 2.

Η νέα έκδοση του παιχνιδιού κατάφερε να αποτελέσει μέχρι τώρα μια εμπορική επιτυχία. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η πορεία του παιχνιδιού στην αγορά της Κίνας. Μέσα σε ένα μήνα, έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 50 εκατομμύρια downloads.

Η Rovio επιθυμεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, να επικεντρωθεί πια γύρω από τρεις επιχειρηματικούς τομείς: Τα παιχνίδια, τα μέσα ενημέρωσης και τα καταναλωτικά προϊόντα.

«Είναι για εμένα μια δύσκολη απόφαση», ανέφερε ο CEO της εταιρείας Pekka Rantala. «Ωστόσο, είναι βέβαιο πως μια πιο μικρή και πιο ευέλικτη Rovio είναι απολύτως αναγκαίο να προχωρήσει και να οδηγήσει την επιχείρηση σε νέες επιτυχίες στο μέλλον.»

Το 2014 τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 9% και τα λειτουργικά της κέρδη κατά 74%. «Στην σημερινή μας οικονομική κατάσταση πρέπει να επικεντρώσουμε σε αυτό που είμαστε καλύτεροι: Στο να δημιουργούμε μεγαλοπρεπείς εμπειρίες παιχνιδιού, να δημιουργήσουμε μια εκπληκτική ταινία animation και να ενθουσιάσουμε τους οπαδούς μας με σπουδαία προϊόντα.»

Πλέον, η εταιρεία ευελπιστεί η επερχόμενη ταινία με ήρωες τα διάσημα πουλιά του παιχνιδιού της, «The Angry Birds Movie», για να μπορέσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα έσοδα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε στον αριθμό των 260 υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται προσωπικό που ασχολείται με την παραγωγή της.