Η δυναμική της νέας γενιάς στο προσκήνιο μέσα από το 1ο Business Day της Eurolife ERB

Η δυναμική της νέας γενιάς στο προσκήνιο μέσα από το 1ο Business Day της Eurolife ERB

Οι επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος και η ίδια η Eurolife ERB είναι σημαντικές. Όλα όσα έγιναν στο Business Day της Eurolife ERB.

 

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη και τη σημασία της άμεσης επαφής της νέας γενιάς με τον χώρο των επιχειρήσεων, της ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και της ανάσχεσης του brain drain, η Eurolife ERB πραγματοποίησε φέτος το δικό της Business Day, στο πλαίσιο του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, με τον συντονισμό του καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ ΑΣΟΕΕ). Σε μια αγορά που αναπτύσσεται διαρκώς και καθώς το αποτύπωμα του ασφαλιστικού κλάδου στον τομέα της απασχόλησης διευρύνεται σταθερά με πάνω από 6.500 εργαζομένους και 20.000 συνεργάτες, οι επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος και η ίδια η Eurolife ERB είναι σημαντικές.

Σε αυτό το πλαίσιο, περισσότεροι από 30 φοιτητές και απόφοιτοι διάφορων Πανεπιστημιακών σχολών είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και λήψης στρατηγικών αποφάσεων ενός κορυφαίου ασφαλιστικού ομίλου, να συνομιλήσουν με στελέχη της εταιρείας για τον τρόπο λειτουργίας επιμέρους τμημάτων και να ενημερωθούν για τα καινοτόμα προγράμματα τεχνολογίας που υλοποιεί η Eurolife ERB. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες συνομίλησαν με τον Πρόεδρο και CEO του Ομίλου, κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, αλλά και ολόκληρη τη Διοικητική Ομάδα της Eurolife ERB, θέτοντας ενδιαφέροντα ερωτήματα αναφορικά με τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά, εστιάζοντας στις δεξιότητες που χρειάζονται οι υποψήφιοι ώστε να ενταχθούν στην ομάδα της Eurolife ERB. Η εμπειρία μάλιστα έγινε ακόμα πιο βιωματική για τους συμμετέχοντες, μέσα από την επαφή τους με το πρωτοποριακό serious game της Owiwi, που τους βοήθησε να αξιολογήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες τους, όπως την προσαρμοστικότητα, τη λήψη αποφάσεων, την ανθεκτικότητα και την ευελιξία.

Η κα. Βάσια Χανιώτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurolife ERB, υπογράμμισε: «Τόσο η ασφαλιστική αγορά, όσο και η ίδια η Eurolife ERB, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες εργασίας και εξέλιξης σε ένα περιβάλλον που έχει να δείξει πολλές καινοτομίες και μπορεί να αποτελέσει employer of choice για τη νέα γενιά. Η συμμετοχή μας στο Business Day εντάσσεται στη συνολική φιλοσοφία της εταιρείας για ενίσχυση της νεανικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας και πρόσφερε και σε εμάς τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τον δυναμισμό και τις φρέσκιες ιδέες των νέων ανθρώπων της χώρας».

Ο καθηγητής κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος, δήλωσε: «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Eurolife ERB, κύριο Α. Σαρρηγεωργίου για την άψογη και φιλόξενη οργάνωση του Business Day. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο Business Day της Eurolife ERB συμμετείχε το σύνολο της διοικητικής ιεραρχίας και μέσα από τις συζητήσεις και τις κατ’ ιδίας συζητήσεις με τους νέους, πρόσφεραν ανεκτίμητες εμπειρίες και γνώσεις. Με αυτό τον τρόπο έδωσαν την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν εκ των έσω, έναν από τους πιο σημαντικούς ασφαλιστικούς Ομίλους της χώρας, ενώ αυτές οι εμπειρίες και γνώσεις και η άμεση επικοινωνία με το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας, θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν αποτελεσματικά την επαγγελματική τους πορεία».