Οι δύο λόγοι για τους οποίους το Ethereum αναμένεται να ξεπεράσει το Bitcoin

Οι δύο λόγοι για τους οποίους το Ethereum αναμένεται να ξεπεράσει το Bitcoin
ethereum Photo: pixabay.com

Ο CEO και ιδρυτής του μεγαλύτερου οργανισμού παροχής οικονομικών συμβουλών, του deVere Group, υποστήριξε ότι το εγγενές κρυπτονόμισμα του Blockchain του Ethereum, το Ether, στο μέλλον θα πλησιάσει και μπορεί να ξεπεράσει σε αξία το Bitcoin. Mάλιστα, αυτό θα μπορούσε, όπως λέει, να συμβεί και μέσα στο 2021.

Ο λόγος για τον Nigel Green, ο οποίος πιστεύει ότι η κεφαλαιοποίηση του Ethereum θα υπερβεί αυτή του Bitcoin, σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα χρόνια. «Το Ethereum υπεραποδίδει και θα συνεχίσει να το κάνει το υπόλοιπο του έτους».

Σημειώνεται πως η τιμή του Εthereum έχει «ανέβει» κατά 300% μέχρι στιγμής, ενώ τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 55%. Aυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

Πρώτον, παρουσιάζει υψηλότερο επίπεδο πραγματικής χρήσης και είναι η πιο απαιτητική πλατφόρμα ανάπτυξης για έξυπνα συμβόλαια, είπε ο Green, «τονίζοντας έτσι την αξία του δικτύου όχι μόνο ως πλατφόρμα για προγραμματιστές αλλά ως παγκόσμιο οικονομικό βοηθητικό εργαλείο».

Δεύτερον, σύμφωνα με τον Green, ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τη μετάβαση «που αλλάζει παιχνίδι» στο ETH 2.0 θα δώσει σημαντική ώθηση όχι μόνο στο Ethereum, αλλά και στην ίδια την τεχνολογία του blockchain.

Η μάχη για τα ιστορικά υψηλά

Τo Ethereum μπορεί να κερδίσει το Bitcoin και στο ιδιότυπο ράλι για την κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της CryptoQuant, Ki Young Ju, «μια κρίση ρευστότητας από την πλευρά των πωλητών θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα στο Ethereum έναντι του Bitcoin».

Με το πρώτο τη τάξει σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα να έχει ξεπεράσει το +50% από τα χαμηλά των 29.000 δολαριών για το 2021, τα altcoins έχουν αρχίσει να «ξυπνούν», με το Ethereum να μην αποτελεί, σε καμία περίπτωση, εξαίρεση.

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει «ξαναπιάσει» τα 3.000 δολάρια – επίπεδα τα οποία αναμένεται να δοκιμαστούν.

Σε αυτό το κλίμα, παρά το γεγονός ότι την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνει το Bitcoin, η η αισιοδοξία για τον Ether παραμένει – ιδιαίτερα μετά το επιτυχημένο hard fork του Λονδίνου αυτόν τον μήνα.

Χάρη εν μέρει στις αλλαγές προσφοράς που προωθήθηκαν μέσω του hard fork, το έλλειμμα ρευστότητας θα μπορούσε τελικά να ωθήσει την ισοτιμία Ethereum / δολαρίου σε νέα ιστορικά υψηλά, προτού το Bitcoin κάνει το ίδιο.

Σε κάθε περίπτωση, η τρέχουσα τιμή του Ethereum είναι πιο κοντά στα ιστορικά υψηλά του σε σχέση με το Bitcoin.