Οι δύο μεγάλες αλλαγές της Apple

Οι δύο μεγάλες αλλαγές της Apple
Customers stand beneath an Apple logo at the Apple store in Grand Central station in New York City, July 21, 2015. U.S. stocks opened lower on Tuesday as the dollar remained at a three-month high and ahead of a host of earnings from technology giants including Apple, Microsoft and Yahoo. REUTERS/Mike Segar - RTX1L7Q0

Ο τεχνολογικός κολοσσός προχώρησε σε δραστικές αλλαγές της διοικητικής του σύνθεσης.

Την Πέμπτη, η Apple ανακοίνωσε το όνομα του νέου γενικού διευθυντή της εταιρείας. Πρόκειται για τον Τζεφ Ουίλιαμς, ένα από τα παλαιότερα στελέχη της επιχείρησης, που μέχρι πρότινος απασχολούνταν ως επικεφαλής στο τμήμα ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησης.

Ο Ουίλιαμς εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό της Apple το 1998, όταν ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής προμηθειών. Το 2004 ανέλαβε χρέη αντιπροέδρου της εταιρείας. Σε ανακοίνωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σημειώνει: «Ο Τζεφ είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα εκτελεστικά στελέχη που έχω συνεργαστεί».

Παράλληλα, η Apple ανακοίνωσε πως ο Philip Schiller, αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιου μάρκετινγκ θα επιφορτιστεί με περαιτέρω ευθύνες, καθώς πλέον θα είναι υπεύθυνος και για τη διαχείριση της εταιρείας App Store.

Επιπλέον, ο Tor Myhren θα ενταχθεί στο δυναμικό της Apple στο πρώτο τρίμηνο του 2016 ως αντιπρόεδρος του τμήματος επικοινωνιών και μάρκετινγκ. Τέλος, ο Johny Srouji θα ενταχθεί η Apple ως ανώτερος αντιπρόεδρος για τις τεχνολογίες hardware.