Η Domino’s κυκλοφόρησε το πρώτο αυτόνομο όχημα παράδοσης πίτσας

Σε συνεργασία με την αυστραλιανή startup Marathon Robotics.

Όταν πρόκειται για αναδυόμενη τεχνολογία, όπως για παράδειγμα η αυτο-οδήγηση των αυτοκινήτων, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η General Motors και οι γίγαντες της τεχνολογίας όπως η Google παίρνουν την «πρωτιά». Μεγάλος μέρος της προσοχής εστιάζεται στο πώς η τεχνολογία της αυτο-οδήγησης θα μπορούσε να επηρεάσει τους καταναλωτές, καθώς ορισμένες βασικές υπηρεσίες της αγοράς παγκοσμίως βασίζονται σε οδηγούς, όπως στα ταξί αλλά και στο delivery φαγητού.

Η εταιρεία Domino’s φέρνει στην αγορά το πρώτο εμπορικό αυτόνομο όχημα παράδοσης πίτσας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ZDnet, το όχημα βρίσκεται ήδη στους δρόμους πιλοτικά και διευθύνεται από τους χάρτες της Google, στη Brisbane της Αυστραλίας.

Με το όνομα Domino’s Robotic Unit, η αλυσίδα πίτσας παρουσίασε τα πρώτα σχέδια ανάπτυξης του αυτόνομου οχήματος παράδοσης το 2015, ενώ για να υλοποιηθεί το εν λόγω εγχείρημα η εταιρεία συνεργάστηκε με την αυστραλιανή startup Marathon Robotics.

Σημειώνεται ότι η Domino’s έχει καταγράψει ισχυρές πωλήσεις στις ΗΠΑ, αλλά και σε αγορές του εξωτερικού.

«Η τεχνολογία είναι πλέον μέρος της ταυτότητας του προϊόντος μας», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO J. Patrick Doyle στους αναλυτές μιας εκδήλωσης στις αρχές του έτους, επαινόντας παράλληλα τις νεότερες πλατφόρμες παραγγελίας στις οποίες περιλαμβάνονται και το Twitter μέσω emoji, η Samsung TV και τα διάφορα smartwatches, όπως τα Apple Watch.