Οι Eagles έχουν πλέον τον δίσκο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο- «Εκθρονίστηκε» ο Μάικλ Τζάκσον

Οι Eagles έχουν πλέον τον δίσκο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο- «Εκθρονίστηκε» ο Μάικλ Τζάκσον

Ο συγκεκριμένος δίσκος του συγκροτήματος παρέμεινε για πολύ καιρό στην πρώτη θέση του καταλόγου προτού εκθρονιστεί από το «Thriller» το 2009. 

Η συλλογή με τις πρώτες επιτυχίες του συγκροτήματος από την Καλιφόρνια, των Eagles, που κυκλοφόρησε το 1976, αναδείχθηκε στον δίσκο με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, ξεπερνώντας το «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας.

Ο δίσκος «Greatest Hits 1971-75» των Eagles, μια συλλογή με τα καλύτερα τραγούδια από τα τέσσερα πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος  έγινε, βάσει των πωλήσεων, «38 φορές πλατινένιος». Πούλησε, δηλαδή, 38 εκατομμύρια αντίτυπα έναντι του «Thriller», που είναι 33 φορές πλατινένιο και πούλησε 33 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η συλλογή του συγκροτήματος παρέμεινε για πολύ καιρό στην πρώτη θέση του καταλόγου προτού εκθρονιστεί από το «Thriller» το 2009. Το συγκρότημα κατέχει και την τρίτη θέση της λίστας με το άλμπουμ «Hotel California», που κυκλοφόρησε το 1976 και έχει πουλήσει 26 εκατομμύρια αντίτυπα.

«Ευγνωμονούμε τις οικογένειές μας, τους μάνατζέρ μας, την ομάδα μας, τους ανθρώπους στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και κυρίως τους πιστούς μας θαυμαστές που παρέμειναν στο πλευρό μας στα καλά και τα άσχημα τα τελευταία 46 χρόνια» ήταν η αντίδραση του Ντον Χένλεϊ, τραγουδιστή και συνιδρυτή του συγκροτήματος, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά του το περιοδικό Rolling Stone.

Δείτε ακόμη: Νέο μιούζικαλ για τον Μάικλ Τζάκσον «στα σκαριά» στο Μπρόντγουεϊ