Η Easyjet εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την Alitalia

Η Easyjet εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την Alitalia
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Alitalia συνεχίζει πάντως τις πτήσεις, στηριζόμενη από την κυβέρνηση, η οποία όμως αναζητεί εναγωνίως αγοραστή.

Η Easyjet εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις για ένταξη σε ομάδα επενδυτών, που θα κατέθετε προσφορά για την δοκιμαζόμενη ιταλική αεροπορική εταιρεία, Alitalia.

Ο αερομεταφορέας φθηνού κόστους εξέταζε το ενδεχόμενο να ενώσει δυνάμεις με την κρατικά ελεγχόμενη ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato Italiane και την αμερικανική αεροπορική Delta Airlines, προκειμένου να αναλάβουν τον έλεγχο της Alitalia, η οποία εισήχθη σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης τον Μάιο του 2017, μετά την απόρριψη του σχεδίου δραστικών περικοπών θέσεων και μισθών από τους εργαζομένους.

Η Alitalia συνεχίζει πάντως τις πτήσεις, στηριζόμενη από την κυβέρνηση, η οποία όμως αναζητεί εναγωνίως αγοραστή. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις τρεις επιχειρήσεις για τη σύσταση κοινοπραξίας, που θα διεκδικήσει την εξαγορά της άρχισαν τον Φεβρουάριο. Τελικά η EasyJet αποφάσισε πως δεν θέλει συμμετοχή.

Οι Delta και Ferrovie συνεχίζουν πάντως τις διαπραγματεύσεις. Η προθεσμία για την κατάθεση μία προσφοράς και την παρουσίαση ενός σχεδίου διάσωσης είναι τα τέλη Μαρτίου.

Πηγή: Reuters, BBC