Η εκλογική μάχη της Αθήνας – Το ποσοστό Μπακογιάννη και οι προϋποθέσεις για δεύτερο γύρο

Η εκλογική μάχη της Αθήνας – Το ποσοστό Μπακογιάννη και οι προϋποθέσεις για δεύτερο γύρο
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης ασκεί το εκλογικό του δικαιώμα στο 77ο εκλογικό τμήμα, Αθήνα, Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2023. Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023, από 07.00 το πρωί έως και τις 19.00 το απόγευμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με μεγάλο ποσοστό, όμως ίσως να μην αρκεί για να πιάσει το όριο από την πρώτη Κυριακή.

Μεγάλο προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει την επανεκλογή του από τον α’ γύρο, δείχνουν τα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων.

Με καταμετρημένο το 12% των εκλογικών τμημάτων, ο δήμαρχος Αθηναίων που έχει το χρίσμα της ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 41,07%, σχεδόν δύο μονάδες λιγότερες από τον πήχη του 43%, με αποτέλεσμα εάν δεν υπάρξει ανατροπή να χρειαστεί δεύτερος γύρος.

Τη δεύτερη θέση διεκδικούν ο ανεξάρτητος υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας με 14,76%, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης με 13,03% και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός με 12,50%.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης λαμβάνει ποσοστό 8,49%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης που στηρίζεται από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 6,29% και η ανεξάρτητη Ελένη Παπαδοπούλου με 3,89%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εκλογικός χάρτης: Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις περισσότερες περιφέρειες της χώρες