Η εκπαιδευτική υπηρεσία που έκανε το LinkedIn να ξοδέψει 1,5 δισ. δολάρια

Η εκπαιδευτική υπηρεσία που έκανε το LinkedIn να ξοδέψει 1,5 δισ. δολάρια

«Η αποστολή του LinkedIn και του Lynda.com είναι άρρηκτα συνδεδεμένες», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Jeff Weiner.

Το ποσό του 1,5 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές θα δώσει η LinkedIn για να εξαγοράσει την Lynda.com, μια συνδρομητική ιστοσελίδα η οποία παραχωρεί υψηλού επιπέδου επαγγελματικά μαθήματα και σεμινάρια εδώ και 20 χρόνια.

Η συμφωνία που αναμένεται να κλείσει στο δεύτερο τετράμηνο, προβλέπει πληρωμή 780 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και 720 εκατ. δολάρια σε μετοχές Α’ διαβάθμισης για την εξαγορά του Lynda.com.

Και οι δύο εταιρείες λειτουργούν στη ουσία σε μια βάση παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών, αν και το LinkedIn έχει και δωρεάν έκδοση για τους χρήστες του – σε αντίθεση με το Lynda.com όπου το μηνιαίο κόστος για τα μαθήματα είναι 25 δολάρια.

Το Lynda.com ιδρύθηκε το 1995 και υποστηρίζει ότι είναι πρωτοπόρο στον τομέα εκπαίδευσης προγραμματιστών εξαιτίας των ιδιαίτερα στενών σχέσεων που διατηρεί με μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει περίπου 2.900 μαθήματα στην ιστοσελίδα της και προσθέτει κατά μέσο όρο 60 νέα μαθήματα κάθε μήνα. Σε αυτήν εργάζονται 500 άτομα, η έδρα της είναι στην Καλιφόρνια, και η ομάδα της αναμένεται να προστεθεί στο ανθρώπινο δυναμικό της LinkedIn.

Μάλιστα, το Lynda.com βρέθηκε στη λίστα των «Μονόκερων» του Fortune, δηλαδή των startups/καινοτόμων επιχειρήσεων που η αξία τους ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ιδιώτες επενδυτές. Μάλιστα κατετάγη στη 63η θέση της σχετικής λίστας, στην οποία μεταξύ άλλων βρίσκονται εταιρείες-μεγαθήρια όπως οι Uber και Airbnb.

«Η αποστολή του LinkedIn και του Lynda.com είναι άρρηκτα συνδεδεμένες», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Jeff Weiner. «Στόχος και των δυο μας είναι να ενισχύσουμε τους επαγγελματίες για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.