Η Ελλάδα δίνει τον βηματισμό στην παγκόσμια κρουαζιέρα

Η Ελλάδα δίνει τον βηματισμό στην παγκόσμια κρουαζιέρα
Ôï êñïõáæéåñüðëïéï MSC Opera áãêõñïâïëçìÝíï óôï ëéìÜíé ôçò ÊÝñêõñáò üðïõ Ýöôáóå áðü ôï ëéìÜíé ôïõ ÐåéñáéÜ, ÐÝìðôç 5 Ìáñôßïõ 2020. Óå áíáêïßíùóç ôçò åôáéñßáò MSC áíáöïñéêÜ ìå Ýíáí åðéâÜôç áõóôñéáêÞò õðçêïüôçôáò, ï ïðïßïò åß÷å ôáîéäÝøåé ìå ôï ßäéï êñïõáæéåñüðëïéï óôçí ÁíáôïëéêÞ Ìåóüãåéï áðü 17 Ýùò 28 Öåâñïõáñßïõ êáé åîåôÜóôçêå èåôéêÜ, óôéò 3 Ìáñôßïõ, ãéá ôï COVID-19. Ãéá ôï èÝìá åíçìÝñùóáí ôçí åôáéñåßá ïé õãåéïíïìéêÝò áñ÷Ýò óôçí Áõóôñßá, áíáöÝñïíôáò üôé ï åðéâÜôçò åðÝóôñåøå áðåõèåßáò óôçí Áõóôñßá ìÝóù ôçò âüñåéáò Éôáëßáò óôéò 28 Öåâñïõáñßïõ áìÝóùò ìåôÜ ôçí áðïâßâáóç áðü ôçí êñïõáæéÝñá ôïõ óôç ÃÝíïâá ôçò Éôáëßáò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÔÁÌÁÔÇÓ ÊÁÔÁÐÏÄÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η επανεκκίνηση τον Μάρτιο του 2022, τα επόμενα βήματα και ο ρόλος του ΟΛΘ.

Η ελληνική κρουαζιέρα έκανε μέσα στο 2021 δυναμικό come back βοηθώντας στην επανεκκίνηση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διεθνώς έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, βασισμένες στα καλά δείγματα γραφής που επιδείξαμε σε επίπεδο διαχείρισης της πανδημίας και από ό,τι φαίνεται οι συνεργασίες που χτίστηκαν είναι σε στέρεες βάσεις και θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

Τη δυναμική του κλάδου της κρουαζιέρας επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με τη νέα γενική διευθύντρια της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) για την Ευρώπη Marie-Caroline Laurent, ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε η υλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών, τόσο από πλευράς Πολιτείας όσο και εταιρειών κρουαζιέρας, για έναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα την επόμενη τουριστική περίοδο από τον Μάρτιο του 2022, νωρίτερα δηλαδή από κάθε άλλη φορά.

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε μάλιστα πως στρατηγική επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των πόρων του RRF για την ενίσχυση υποδομών και μικρο-υποδομών που σχετίζονται με την κρουαζιέρα.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας ψηφίζουν Θεσσαλονίκη

Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικεί ο ΟΛΘ, ο οποίος φιλοδοξεί να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη βάση homeporting, μετατρέποντάς την σε ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της κρουαζιέρας.

«Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μέχρι στιγμής 49 επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2022 με την πρώτη άφιξη της σεζόν να αναμένεται στις 3 Μαρτίου 2022. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας και της αγαστής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων: του Υπουργείου Τουρισμού, των Περιφερειών, των Δήμων, των Οργανισμών, των Ενώσεων του κλάδου, των Λιμένων, αλλά και των Αεροδρομίων» τόνισε στο Fortune Greece ο Αθανάσιος Λιάγκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΘ Α.Ε.

Σχολιάζοντας την έκβαση της φετινής σεζόν, ο κ. Λιάγκος υπενθυμίζει πως το 2021, μετά από 15 χρόνια, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια και έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συστάσεις των εθνικών και περιφερειακών αρχών υγείας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο των Λιμένων Homeport, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών.

«Στις 29 Ιουνίου 2021 ξεκίνησαν οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων, η πληρότητα των οποίων ξεπέρασε το 80% σε ένα σύνολο 17 προγραμματισμένων αφίξεων μέχρι το τέλος του έτους. Για το 2022 έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 49 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ενώ ακόμα λαμβάνουμε ενημερώσεις από εταιρείες κρουαζιέρας για προσεγγίσεις στη Θεσσαλονίκη το 2022 και το 2023, με σημαντικό αριθμό δρομολογίων να αξιοποιούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως Homeport (60%)».

Πρόσθεσε, πως το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι από τα λίγα λιμάνια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης που είναι σε κοντινή απόσταση από πολύ σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία της Β. Ελλάδος (Αρχαία Πέλλα, Βεργίνα, Άγιο Όρος, Αμφίπολη κ.α.), γεγονός που δίνει επιπλέον κίνητρα στους ξένους τουρίστες για να επισκεφτούν την ευρύτερη περιοχή.

«Ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, και αναβαθμίζουμε διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των υπηρεσιών μας, χτίζοντας περαιτέρω σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τις εταιρείες κρουαζιέρας για την προώθηση και προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στον λιμένα με σκοπό να υποστηρίξουμε την οικονομία και την κοινωνία, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση. Σκοπός μας είναι λοιπόν να αναδείξουμε τους προορισμούς, τις εμπειρίες και τις ποικίλες ευκαιρίες της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργούμε υπεραξίες» ανέφερε ο κ. Λιάγκος.

Υπάρχει ένας πυρετός προετοιμασίας για το 2022

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ξεκινάμε από νωρίς την τουριστική σεζόν. Οι προβλέψεις για τη χρονιά που έρχεται είναι θετικές καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τον προορισμό Ελλάδα. Γίνεται τεράστια διεργασία με όλες τις ελληνικές εταιρείες κρουαζιέρας και θα έλεγα ότι υπάρχει ένας πυρετός προετοιμασίας μιας και καθημερινά δεχόμαστε αιτήματα από το εξωτερικό» υπογράμμισε στο Fortune Greece ο Γιώργος Παλιούρας, Υπεύθυνος Ανάπτυξης της Rhapsody Travel.

Όπως λέει, τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών, η φετινή χρονιά κύλησε ικανοποιητικά, χωρίς, ωστόσο, να πλησιάζει τα αποτελέσματα της αντίστοιχης σεζόν του 2019. «Ελπίζουμε ότι θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και με πιο γρήγορα αντανακλαστικά, αφού πλέον διαθέτουμε εμπειρία πάνω στο κομμάτι διαχείρισης του κορωνοϊού. Το κρίσιμο σημείο αφορά στον καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών και της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη την τουριστική αλυσίδα. Γιατί μην ξεχνάμε ότι τα πρωτόκολλα είναι πολλά, είναι διαφορετικά και ανακοινώνονταν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα» κατέληξε ο κ. Παλιούρας λέγοντας πως αντίστοιχη εικόνα δεν θα πρέπει να επαναληφθεί.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίσκεψη της κας Laurent στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, κάτι που, όπως η ίδια επισήμανε, δείχνει τη σημασία που δίνει η CLIA στην ελληνική αγορά κρουαζιέρας. Η ίδια αναγνώρισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας μας συνέβαλαν τα μέγιστα στην καλή πορεία του τουρισμού, καθώς και στο παγκόσμιο άνοιγμα της κρουαζιέρας από την Ελλάδα, που την έκαναν ακόμα πιο “ορατή” στον χάρτη της κρουαζιέρας.