Η Ελλάδα «έσπασε» το φράγμα των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 20% του πληθυσμού έφθασε η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας.

Συνολικά έχουν χορηγηθεί πέντε εκατομμύρια 400 χιλιάδες δόσεις εμβολίων, ενώ σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες, έχει πλήρη κάλυψη, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση εμβολιασμών μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

To πρόγραμμα «Ελευθερία» συνεχίζει να τρέχει με γοργούς ρυθμούς καθώς μόνο χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκαν:

  • 95.937 εμβολιασμοί μόνο το Σάββατο
  • 5.498.042 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά
  • 3.589.548 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση έχουν πραγματοποιηθεί
  • 2.010.989 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί

Την ίδια στιγμή, ανάρπαστα έγιναν τα πρώτα ραντεβού εμβολιασμού από την ηλικιακή ομάδα των 18 έως 30 ετών. Η πλατφόρμα, βάσει του νέου «χάρτη» προτεραιοποίησης, άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής για τους νέους της ομάδας 18-30, οι οποίοι σε αυτή τη φάση μπορούν να κάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Το πρωί του Σαββάτου άνοιξε και η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή,  Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, ενώ είχε προηγηθεί στις  21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.