Τιμώμενη Χώρα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων η Ελλάδα

Τιμώμενη Χώρα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων η Ελλάδα

Η 64η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Summer Fancy Food Show θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη με έκθεση προϊόντων από 44 Έλληνες εξαγωγείς. 

Η Ελλάδα είναι φέτος η Τιμώμενη Χώρα (Partner Country) στην 64η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Summer Fancy Food Show, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2018.

Το ελληνικό περίπτερο θα βρίσκεται στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου Javits Center στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και πολλοί από τους 50.000 εμπορικούς επισκέπτες θα δοκιμάσουν ελληνικά προϊόντα διατροφής που θα εκθέτουν οι 44 εξαγωγείς, οι οποίοι θα συμμετέχουν με την υποστήριξη του Οργανισμού Enterprise Greece.

Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των Ελλήνων εξαγωγέων που ενδιαφέρονται να εξάγουν στην Αμερική, ο Enterprise Greece διοργάνωσε στην Αθήνα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, ενημερωτική ημερίδα.

Εκατό εξαγωγείς συμμετείχαν στην ημερίδα, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φιλ Καφαράκης πρόεδρος της Specialty Foods Association. Στην ημερίδα συμμετείχαν και άλλοι φορείς που στόχο έχουν την προώθηση της εξωστρέφειας όπως το υπουργείο Εξωτερικών, στέλεχος του οποίου ενημέρωσε για την πρόοδο των ελληνικών εξαγωγών στις Η.Π.Α, ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων σχετικά με τη μείωση του χρηματοοικονομικού ρίσκου και την εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω των εργαλείων που προσφέρει. Εκπρόσωποι του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου ανέλυσαν τις υπηρεσίες που προσφέρει το επιμελητήριο στους εξαγωγείς και του Ελληνοκαναδικού Επιμελητήριου ενημέρωσαν για τις ευκαιρίες που ανοίγονται μετά τη συμφωνία Καναδά – Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμπόριο (CETA).

Επίσης, έγινε παρουσίαση της πιστοποίησης Kosher, η οποία μπορεί να κάνει πιο δημοφιλή τα ελληνικά προϊόντα σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών στην αγορά των ΗΠΑ.

Η Μαρία Διαμαντοπούλου, πρέσβης, Διευθύντρια Γραφείου Αναπληρωτού Υπουργού, Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, απηύθυνε χαιρετισμό στις επιχειρήσεις του αγροτο-διατροφικού τομέα, που ήταν παρούσες, και τόνισε τη σημασία των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων και ιδιαίτερα στην αμερικανική αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Ηλίας Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: «Η Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας και μάλιστα ως Τιμώμενης Χώρας εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων του Enterprise Greece, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων. Στόχος μας είναι να υποστηρίζουμε την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στις μεγάλες διοργανώσεις, έτσι ώστε να διεισδύουν αποτελεσματικά τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε νέες αγορές, καθώς οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων αυξάνονται χρόνο με το χρόνο τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως, χάρη στην ποιότητα των προϊόντων και την υψηλή διατροφική τους αξία».