Η Ελλάδα προσπαθεί να διεκδικήσει τη Japan Week 2019- Σε τι αποσκοπεί

Η Ελλάδα προσπαθεί να διεκδικήσει τη Japan Week 2019- Σε τι αποσκοπεί
epa03916020 A member of the Samurai Sword Artists group from Japan perform during the inauguration of the Japan Week in Poznan, Poland, 19 October 2013. The Japanese Week includes street performances, Polish-Japanese music festival, Japanese art exhibitions, tea brewing workshops and shows of martial arts. EPA/LUKASZ OGRODOWCZYK POLAND OUT

H Japan Week είναι ένα σπουδαίο γεγονός με διεθνή απήχηση που διοργανώνεται ετησίως σε προορισμούς από όλο τον κόσμο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές και ενέργειες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA, σε συνεργασία με τον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο, για τη διεκδίκηση της Ιαπωνικής Εβδομάδας (Japan Week) του 2019 στην Αθήνα, η οποία θα φέρει έως 1.000 Ιάπωνες καλλιτέχνες στην ελληνική πρωτεύουσα και θα εξασφαλίσει εκτενή προβολή της Ελλάδας στην αγορά ταξιδιωτών της Ιαπωνίας.

H Japan Week είναι ένα σπουδαίο γεγονός με διεθνή απήχηση που διοργανώνεται ετησίως σε προορισμούς από όλο τον κόσμο, και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή του ιαπωνικού πολιτισμού και τη σύσφιξη των σχέσεων της Ιαπωνίας με τις χώρες που φιλοξενούν το γεγονός.

Εκτίμηση της FedHATTA είναι ότι εάν η προσπάθεια για την προσέλκυση της διοργάνωσης επιτευχθεί, θα υπάρξει θεαματική αύξηση των τουριστών από την Ιαπωνία στην Αθήνα και την Ελλάδα. Πρόκειται για μια αγορά που τα τελευταία χρόνια έχει εξασθενήσει για τη χώρα μας, οι Ιάπωνες τουρίστες είχαν φθάσει ετησίως το ρεκόρ των 170.000 αφίξεων τη δεκαετία του 1970, έχοντας όμως μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης εάν αξιοποιηθούν σημαντικές ευκαιρίες όπως η Japan Week.