Η Ελλάδα στην 6η θέση των συμμετοχών στη SIAL Paris 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, SIAL Paris 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου 2018.

Στη φετινή SIAL Paris, στην οποία συμμετείχαν 109 χώρες με περισσότερους από 7.000 εκθέτες, η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 6η θέση σε επίπεδο συμμετοχών. Η ιδιαίτερη σημασία της έκθεσης επιβεβαιώθηκε και φέτος, καθώς οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 160.000.

Η Εθνική Συμμετοχή διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece και στο περίπτερο της χώρας μας, έκτασης 2.100 τ.μ,, φιλοξενήθηκαν 105 εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Σημειώνεται ότι υπήρξε αύξηση της φετινής ελληνικής συμμετοχής η οποία συνδέεται τόσο με τις θετικές εξελίξεις στον τομέα των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες το οκτάμηνο του 2018 σημείωσαν άνοδο ύψους 16% (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών), όσο και με την εντατικοποίηση των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να διεισδύσουν σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το μήνυμα της Εθνικής Συμμετοχής ήταν «Invest in Taste», ένα μήνυμα που δηλώνει ότι επιλέγοντας κάποιος ελληνικά προϊόντα, επενδύει στη γεύση, στην ποιότητα και στο «ευ ζειν». Ταυτόχρονα, αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν στον δυναμικό αγροτο-διατροφικό τομέα της χώρας μας.

Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 10.000 επαγγελματικές συναντήσεις, κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καλύτερα προϊόντα διατροφής που παράγονται στη χώρα μας και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, λειτούργησε χώρος προβολής της ελληνικής κουζίνας με την ονομασία GREECE GOURMET, τον οποίο επιμελήθηκε η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου και στον οποίο εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικές γεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής. Επίσης, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ο Enterprise Greece διοργάνωσε στο χώρο GREECE GOURMET γευσιγνωσία για τα σημαντικότερα ελληνικά προϊόντα, παρουσιάζοντας σε Γάλλους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, σεφ και γευσιγνώστες τα εκλεκτής ποιότητας ελληνικά προϊόντα.

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, συνοδευόμενος από την Πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία, Αγλαΐα Μπαλτά.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι: «Επιχειρηματίες, επιμελητήρια, περιφέρειες και η Ελληνική κυβέρνηση είμαστε όλοι μαζί παρόντες σε αυτή την πολύ μεγάλη παγκόσμια έκθεση.… η ελληνική συμμετοχή έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες και δείχνει ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, είναι μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της προκοπής, της δημιουργίας αλλά και της εξωστρέφειας. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα αυτή που σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων διατροφής.»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλης δήλωσε ότι: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις δίνουν ένα πολύ δυναμικό παρόν κοιτώντας στα μάτια τον ανταγωνισμό άλλων πολύ μεγαλύτερων χωρών. Είναι η νέα Ελλάδα που αγωνίζεται να καθιερώσει τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Νέοι άνθρωποι, γεμάτοι νέες ιδέες και ενθουσιασμό διεκδικούν αυτό που μας αξίζει, ένα πολύ καλύτερο μέλλον.»