«Η Ελλάδα στις φλόγες»: Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην χώρα μας

«Η Ελλάδα στις φλόγες»: Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην χώρα μας
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάβεση της πυρκαγιάς στον οικισμό Δροσοπηγή, Αθήνα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες του πύρινου εφιάλτη που βιώνει Ελλάδα. Τα διεθνή μέσα μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις των πυρκαγιών στην χώρα μας.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες του πύρινου εφιάλτη που βιώνει Ελλάδα. Τα διεθνή μέσα μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις των πυρκαγιών στην χώρα μας.

Το ΒΒC μεταδίδει πως δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα απειλούν μεγάλα τμήματα της Ελλάδας. 150 πυρκαγιές οδηγούν σε εκκένωση δεκάδων οικισμών και χωριών.

Στο CNN αναφέρεται ότι αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Αθήνα και αναγκάζει τις αρχές να απομακρύνουν κατοίκους. Ο καπνός είναι τόσο πυκνός που σκοτείνιασε τον ορίζοντα, λέει χαρακτηριστικά.

Το Al Jazeera με ανταποκριτή στο πύρινο μέτωπο στην Εθνική Οδό περιγράφει την δραματική επιδείνωση της κατάστασης και λέει ότι είναι τέτοιο το θερμικό φορτίο που το νερό που πέφτει εξατμίζεται σχεδόν αμέσως, ενώ μεταδίδει πως καθώς σκοτείνιαζε επιβεβαιώνονται οι χειρότερες προβλέψεις καθώς η πυρκαγιά καίει και στην άλλη πλευρά της Εθνικής Οδού.

Στην εφημερίδα The Sun είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος «Η Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες καθώς πυρκαγιές αφανίζουν τμήματα της χώρας»

Ακόμα και το βραδινό δελτίο της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης αναφέρεται στις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο που απειλείται το ολυμπιακό λίκνο, στην Εύβοια και την Αττική.

Το δίκτυο France24 μιλάει για δύσκολη κατάσταση καθώς οι φωτιές μαίνονται στην Ελλάδα ενώ η Deutsche Welle κάνει μια πιο μακρόπνοη εκτίμηση της κατάστασης αναφέροντας πως μια κλιματική αλλαγή εξελίσσεται στην Ελλάδα, η χώρα μάζεται εδώ και ημέρες με τις φλόγες μια μάχη που μπορεί να επαναλαμβάνεται στο μέλλον αν δεν ληφθούν μέτρα.