Οι Έλληνες αθλητές διαψεύδουν την Goldman Sachs

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs για τα μετάλλια στο Ρίο δεν ήταν και πολύ... κολακευτικές για τη χώρα μας.

Χρήστος Δεμέτης

Με άδεια χέρια θα έφευγε η χώρα μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που άρχισαν στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τις δυσοίωνες προβλέψεις της Goldman Sachs. Μιας Goldman Sachs που διαψεύστηκε όμως παταγωδώς από τα έξι μετάλλια που έχει πάρει η χώρα μας, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Η Άννα Κορακάκη με τα δύο της μετάλλια, ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» Λευτέρης Πετρούνιας, ο «γερόλυκος» και τεράστιος Σπύρος Γιαννιώτης, το δίδυμο των Μάντη – Καγιαλή και η Κατερίνα Στεφανίδη, έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες και έδωσαν μαθήματα ήθους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Οι επιδόσεις τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και παρότι η στήριξη της Πολιτείας δεν ήταν η δέουσα λόγω οικονομικών συγκυριών, βασιζόμενοι κυρίως στους ελάχιστους ανθρώπους που τους βοήθησαν, στην πίστη και στη θέληση, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους όρια αλλά και τις προβλέψεις επενδυτικών οίκων που «έβλεπαν» ελληνικό Βατερλό στο Ρίο.

Στις αρχές του Αυγούστου οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs έδωσαν στη δημοσιότητα την έκθεση τους που συνυπολογίζοντας τα οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας, ακτινογραφούσε τις πιθανότητες για συγκομιδή μεταλλίων.

table1

Σύμφωνα με το μοντέλο ανάλυσης, οι αποστολές που θα επέστρεφαν με τα περισσότερα μετάλλια στις βαλίτσες τους ήταν αυτές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Βάσει αποτελεσμάτων, έτσι όπως εξελίσσονται οι αγώνες, πράγματι προηγούνται οι ΗΠΑ στη συνολική κατάταξη με 105 μετάλλια, και ακολουθούν Μεγάλη Βρετανία, Κίνα και Γερμανία.

Η πρώτη δεκάδα:

rio1

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr