Οι Έλληνες μένουν σπίτι και το … ανακαινίζουν

Οι Έλληνες μένουν σπίτι και το … ανακαινίζουν
Ο εγκλεισμός στο σπίτι, λόγω κορωνοϊού, στρέφει όλο και περισσότερους Έλληνες στην ανακαίνιση της κατοικίας τους. Τι λέει στο Fortune ο Ιδρυτής της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ.

Για περισσότερο από μια δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών, έχει καταφέρει το όνομά της να καταστεί συνώνυμο της καινοτομίας και του υψηλού design, ενώ μετρά στο ενεργητικό της περισσότερα από 600 ολοκληρωμένα έργα ανακαίνισης. Ο λόγος για την ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, την πρώτη εταιρεία που παρουσίασε το 2011 στην ελληνική αγορά προκοστολογημένα πακέτα ανακαίνισης κατοικιών, η οποία για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη της να σχεδιάσει την ανακαίνιση του σπιτιού του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, από την οθόνη του υπολογιστή του ή το tablet του ακολουθώντας 5 απλά βήματα.

Χάρη σε ένα νέο σύστημα βασισμένο στον προγραμματισμό και τη μεθοδολογία της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, συνδυασμένο με την online εφαρμογή διαχείρισης έργου, η οποία εδώ και χρόνια προσφέρει με επιτυχία απομακρυσμένο έλεγχο των εργοταξίων της, δίνει τη λύση σε μία περίοδο όπου οι μετακινήσεις και οι συναντήσεις δεν είναι εφικτές. Η εταιρεία αναλαμβάνει έργα που αφορούν στην  κατασκευή κτιρίων για ιδιώτες και μεγάλα επενδυτικά σχήματα, καθώς επίσης ανακαινίσεις ξενοδοχείων και κατοικιών.

«Η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ γεννήθηκε από την ανησυχία μας σε σχέση με το πώς θα κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο και τη διαδικασία της κατασκευής μία ευχάριστη εμπειρία για όλους. Στα 11 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε ενεργά στον χώρο της κατασκευής, υπηρετώντας με συνέπεια τις αξίες μας, με διαρκή παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών έχουμε καταφέρει να οδηγούμε την αγορά» λέει στο fortunegreece.com ο Ιδρυτής της τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, Ιωσήφ Αραμπατζής.

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για ανακαίνιση

Ποτέ στο παρελθόν δεν περνούσαμε τόσες πολλές ώρες στο σπίτι. Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει μετατρέψει την βασική μας κατοικία σε χώρο εργασίας, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό, εάν αναλογιστεί κανείς ότι έχει πλέον άπλετο χρόνο να ασχοληθεί με τα … του οίκου του επιδιορθώνοντας βλάβες, προβαίνοντας σε ανακαινίσεις ή ακόμη και σε κατασκευή νέων λειτουργικών χώρων.

Σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για ανακαίνιση δεδομένου ότι οι σημερινές συνθήκες, με το σπίτι να βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινής μας δραστηριότητας, έφεραν στην επιφάνεια σημεία της κατοικίας μας που δεν μας ικανοποιούν όπως και πολλές λειτουργικές ατέλειες των χώρων μας. Η κατοικία αναδείχθηκε σε χώρο που πρέπει να στεγάσει όλες τις καθημερινές μας δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της εργασίας μας και να καλύψει τις ανάγκες όλων των μελών της οικογένειάς μας.

«Ποτέ πριν δεν είχε απασχολήσει κανένα μας τόσο πολύ ο προσωπικός μας χώρος και το πώς αυτός επηρεάζει τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Είναι λογικό λοιπόν, όταν είναι υπαρκτή η ανάγκη για άμεση εξυγίανση του χώρου μας, να καταλήγουμε σε λύσεις όπως αυτή της ανακαίνισης. Το τμήμα ανακαινίσεων της Επίκυκλος καλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ να διαθέσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του στη σχεδίαση και υλοποίηση ανακαίνισης κατοικιών, μοναδικών για τον καθένα μας, με το πιο μεθοδικό και ασφαλή τρόπο» τονίζει.

Ο Ιωσήφ Αραμπατζής

 

Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι οι Έλληνες επενδύουν στην ανακαίνιση του σπιτιού τους, πρακτική που γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση μέσα στην οικονομική κρίση κατά την οποία πάγωσε η κατασκευή νέων κατοικιών. Οι ανακαινίσεις είναι κατά κύριο λόγο καθολικές, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που εξαιτίας του περιορισμένου budget, η ανακαίνιση περιορίζεται στους χώρους του λουτρού και της κουζίνας ή περιλαμβάνει μόνο εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας. Συνήθως το ποσό που διαθέτουν οι Έλληνες για μια ολική ανακαίνιση της κατοικίας τους κυμαίνεται μεταξύ 25.000€ και 50.000€ με τις εργασίες να διαρκούν κατά μέσο όρο 90 ημέρες.

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά, η διοίκηση της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ είδε εγκαίρως τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούσε ο ψηφιακός μετασχηματισμός και την τελευταία 3ετία επένδυσε σε τεχνολογικά εργαλεία που κάνουν εφικτή την παρακολούθηση των εξελίξεων στα εργοτάξιά της από επενδυτές του εξωτερικού οι οποίοι λόγω απόστασης δεν μπορούσαν να επισκέπτονται το έργο τους. Για το λόγο αυτό σχεδίασε και κατασκεύασε την εφαρμογή online διαχείρισης έργου “Epik – Worktrack”.

Πρόκειται για μια εφαρμογή εξαιρετικά απλή στη χρήση της και η παρακολούθηση της γίνεται πολύ εύκολα μέσα από την οθόνη του κινητού μας. Οι πληροφορίες ανανεώνονται καθημερινά και συμπεριλαμβάνουν αναλυτικό ημερολόγιο του έργου, φωτογραφίες και βίντεο.

«Αυτή τη χρονική στιγμή όπου οι μετακινήσεις και οι συναντήσεις είναι πολύ περιορισμένες, η συγκεκριμένη εφαρμογή δίνει τη λύση στην παρακολούθηση του έργου από απόσταση, χωρίς να χρειάζεται να στερηθεί κανείς την ασφάλεια του σπιτιού του» επισημαίνει ο κ. Αραμπατζής.

Το μεγάλο «στοίχημα» του κορωνοϊού

Όλη η ομάδα της Επίκυκλος μελετά με μεγάλη σοβαρότητα τις τελευταίες εξελίξεις εντοπίζοντας ταυτόχρονα τις προεκτάσεις της παγκόσμιας αυτής κρίσης στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τον δομημένο χώρο. Ήδη από τον Νοέμβριο του 2019 βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το σπίτι του μέλλοντος και τη σχέση του χρήστη με την κατοικία του. Χώροι κατοικίας – εργασίας με ευελιξία και  προσαρμοστικότητα στον χρήστη και στην λειτουργία τους, ήταν από τα θέματα που κλήθηκαν να επιλύσουν πολύ νωρίτερα, γεγονός που τους επιτρέπει να έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

«Η διαδικασία που ακολουθούμε, εδώ και χρόνια, στην ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ στέκεται με μεγάλη ευθύνη στο θέμα της σχεδίασης της κατοικίας, φωτίζοντας τη σχέση της ανθρώπινης ψυχολογίας και της κατοικίας, αναγνωρίζοντας τις συνειδητές και ασυνείδητες επιθυμίες που κάνουν το σπίτι μας τόσο ξεχωριστό για τον καθένα μας. Έχοντας σε λειτουργία περισσότερα από 25 εργοτάξια, καλούμαστε να διαχειριστούμε με ωριμότητα την άρτια ολοκλήρωσή τους, τηρώντας ευλαβικά όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία τόσο του εργατοδυναμικού προσωπικού μας όσο και των υπολοίπων ενοίκων των κτισμάτων που φιλοξενούν τα έργα μας» υπογραμμίζει ο κ. Αραμπατζής.

Προσθέτει δε πως η διοίκηση της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ σεβόμενη τις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση, προχώρησε σε μία εξαιρετική προσφορά για τον Μάιο όπου με κάθε ανακαίνιση μεγαλύτερη από 30.000€ προσφέρει συσκευές κουζίνας της εταιρείας Franke αξίας 3.500€!

Όσο για το πώς θα διαμορφωθεί το επιχειρηματικό τοπίο στην μετά-κορωνοϊό εποχή, τι μοντέλα λειτουργίας θα εφαρμοστούν και τι είδους δικλείδες ασφαλείας θα αναδυθούν, είναι ένα ερώτημα που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Όπως λέει και ο κ. Αραμπατζής η κρίση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, μας έχει κάνει να λειτουργούμε και να βιώνουμε την καθημερινότητά μας με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε έως τώρα.

«Ο κόσμος δεν φαίνεται ότι θα ξαναγυρίσει απόλυτα στην προηγούμενη κατάστασή του και θα χρειαστεί να οικειοποιηθούμε πολλές από τις νέες συνήθειες και τρόπους στους οποίους αυτή η νέα κατάσταση μας οδήγησε» καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ: Αποκτήστε ένα νέο και ασφαλές σπίτι από την άνεση του καναπέ σας